Хаосът в управлението на здравната криза не може да продължава,

...
Хаосът в управлението на здравната криза не може да продължава,
Коментари Харесай

Димитър Данчев: Хаосът в управлението на здравната криза се прехвърли във всички сектори |

Хаосът в ръководството на здравната рецесия не може да продължава, тъй като той трансферира във всички останали браншове на публичния живот. Това сподели Димитър Данчев, претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ в 24 МИР по време на полемика на тематика " Икономика в условия на КОВИД-19. 

Икономически ограничения на Българска социалистическа партия за превъзмогване на последствията от пандемията ". В нея взеха присъединяване лидерът на листата в 23 МИР Христо Проданов, претендентите за народни представители Орлин Ваташки от 23 МИР и Станислав Младенов от 25 МИР. Също и евродепутатът от Българска социалистическа партия Цветелина Пенкова. Модератор на полемиката беше Жельо Бойчев. 

„ Най-засегнатият бранш е туризмът. Правителството на ГЕРБ е извънредно огромен дебитор на този бранш, тъй като ограниченията, които предприе по отношение на подпомагането му, бяха малко, несъответстващи и ненавременни “, сподели от своя страна зам.-председателя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов. 

„ В Българска социалистическа партия постоянно сме разглеждали всяка рецесия като опция. Без ясна интервенция на страната в основни браншове няма по какъв начин да се преодолее тази рецесия. Затова считам, че са нужни незабавни промени “, безапелационен е Димитър Данчев.

Той означи, че програмата на Българска социалистическа партия е доста ясна. „ Нашите ограничения са разграничени в две групи. Краткосрочни, които би трябвало да се вземат неотложно и такива, които са дълготрайни и предвиждаме да бъдат разгърнато в границите на идващия управнически мандат “, съобщи той.

„ В тази обстановка би трябвало да се търсят благоприятни условия за стимулиране на икономическия напредък. Той стъпва на три съществени стълба – вложения, експорт и ползване. Шансовете за напредък в първите две области са минимални. Затова Българска социалистическа партия се е концентрирала главно върху ограниченията, които могат да подтикват потреблението. Ще търсим способи за стимулиране на приходите на хората “, изясни Данчев.

Относно краткосрочните ограничения социалистът съобщи, че ще предложат частична данъчна почивка, като опрощаване на такса „ Смет “ и налог „ Сгради “ за затворените бизнеси. От левицата оферират още да не се начисляват лихви върху дължимите налози на затворените бизнеси. Предвижда се и въвеждането на нулева ставка „ Данък облага “ за специфични райони и браншове като хотелиерство, ресторантьорство и туризъм.

„ Ще разчитаме и на продължение на мярката за компенсиране на част от оборота на затворените бизнеси, тъй като това е една от работещите ограничения, които могат да бъдат финансирани сполучливи и по-бързо с бюджетни средства. Това е надалеч по-разумно, в сравнение с раздаването на пари от джипката на премиера “, безапелационен е Данчев.

„ Българска социалистическа партия има какво да предложи и във връзка с електронното ръководство. Факт е, че държавното управление на ГЕРБ се провали и в тази посока. Смятаме, че ключът към понижаване на бюрокрацията, към редуциране на всички периоди в административното обслужване на жители и бизнеса е точно електронното ръководство “, безапелационен е той.

„ Мерките са доста, само че главната грижа за нас са хората. Ще търсим обективен механизъм за определянето на минималната работна заплата и ще дадем опция за преизчисляване на всички пенсии “, добави още претендентът за депутат.

„ Хората могат да чакат от цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия предвидимост, подготвеност и да осъществим това, което сме декларирали в предизборната си акция “, сподели той.

„ Българска социалистическа партия има ясна и съответна стратегия, има готови фрагменти, които да осъществят тази стратегия по браншове. Доказали сме, че можем да си изпълняваме предизборните обещания “, сподели Димитър Данчев. 

Парламентарни избори 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР