Хаосът у дома може да ни накара да се почувстваме

Хаосът у дома може да ни накара да се почувстваме ...

5 неща, които трябва да изхвърлим, за да се чувстваме добре вкъщи

Хаосът у дома може да ни накара да се почувстваме затрупани и дори безпомощни. А ако имаме твърде много вещи, дори и да отделяме време всеки ден, за да подреждаме, усещането за безпорядък ще остане. Как можем да си помогнем? Просто е – като се отървем от ненужните вещи. Ето кои са обичайните заподозрени:
Много и различни чаши за кафе – има ги във всеки дом. Част от тях носят сантиментален спомен от пътуване, други са ни подарък, но станат ли твърде много, няма шкаф, който да може да ги побере. Ако не искате да ги изхвърляте, просто ги подарете, но не ги трупайте у дома.
Счупени съдове – пукнати купи, чинии или чаши. Всякакви повредени съдове не трябва да намират място във вашия дом. Ако имате такива – изхвърлете ги на боклука.
Подправки с изтекъл срок на годност – принципно е добре да не купувате много подправки, особено ако не ги използвате много. Ако все пак го правите, преглеждайте ги. Помнете всяка подправка има до 3 години трайност, а някои дори могат да ви доведат вредители в дома.

НЕ правете това, когато чистите НЕ правете това, когато чистите
Вероятно чистенето на дома е едно от най-неприятните неща, които ни се налага да вършим в съвременния забързан живот. Не може да не сго...
Тоалетни сапуни от хотели – модата да събираш малки шампоани, сапунчета и душ гелове отдавна е назад в историята. Не е нужно да събирате такива неща – те заемат излишно място в шкафа ви в банята и се задържат там твърде дълго.
Стари гъби в банята – гъбите и изтривалките не трябва да се съхраняват твърде дълго. Те задържат влага и бактерии, които могат да ви навредят.
 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com