Хаосът с изплащането на пенсиите в Пловдив продължава. Част от

...
Хаосът с изплащането на пенсиите в Пловдив продължава. Част от
Коментари Харесай

Хаосът продължава! Малки пощенски клонове в Пловдив не изплащат пенсии

Хаосът с изплащането на пенсиите в Пловдив продължава. Част от по-малките пощенски клонове в града през днешния ден връщаха възрастните хора и ги препращаха към огромните районни пощи, сподели инспекция на TrafficNews.

„ Все още имаме проблем след хакерската офанзива от предишния месец. Пенсиите се дават по ведомост, а ние не сме получили такава. И пари при нас няма”, обясняваха пред пенсионерите от клона на ул. „ Стоян Михайловски”. Там са разлепили и известие на вратата, в което е упоменато, че този месец пенсии тук не се изплащат. Изплащането става в районната пощенска станция по непрекъснат адрес по персонална карта, регистриран в Национален осигурителен институт.





В случая пенсионерите, които живеят в квартала и непрекъснатият им адрес е тук, са препращани към Централна поща. Останалите – съгласно адреса по персонална карта. „ Току що върнахме една жена, чийто непрекъснат адрес е в Асеновград”, обясниха от клона.

В други клонове, като този на ул. " Арх. Камен Петков ", проблеми нямаше.



Припомняме, че пред районните пощенски станции от сутринта се извиват опашки от пенсионери.

Заради ръчното заплащане, което става извънредно постепенно, този месец се съблюдава прецизно графика по година на раждане. Днес парите си можеха да получат само хората, родени до 1941 година Утре ще се изплащат пенсиите на родените 1942-1947, в сряда – 1948-1953, в четвъртък – 1954-1960, в петък – 1961 до край. От 16 до 20 май всички пропуснали ще могат да получат пенсиите си.



Пенсионерите, които получават парите си по банков, към този момент са ги получили. Едновременно с пенсиите се заплащат и така наречен „ Коронавирус добавка “ от 60 лева и разликата сред общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 година и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 година



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР