Хаосът по отношение на икономическите мерки е тотален и ефектът

...
Хаосът по отношение на икономическите мерки е тотален и ефектът
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Борисов цели избори през юни, с пиарски методи пази властта

Хаосът във връзка с икономическите ограничения е цялостен и резултатът ще бъде непосредствен до нулата. Това, което се случва в страната ни, са по-скоро някакви пиарски способи, с цел да се реализират някакви цели. Основната цел, несъмнено, е опазване на властта. Това сподели пред btv Костадин Паскалев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, някогашен районен министър и дълготраен кмет на Благоевград.
" Това ръководство, с хаоса, който основава, има единствена цел – изборите да не са през март. Бойко Борисов ще направи всичко допустимо те да са през юни. Ако Бойко Борисов го разрешава, всичко е допустимо ", безапелационен беше той и добави: " За мен всичко е в основата на опазване на властта, няма нищо общо с поддръжка за бизнеса ".
Той насочи рецензия към икономическите и обществени ограничения на страната. Социалистът счита, че има закъснение и в ограничаващите ограничения. Той уточни, че нито здравето, нито стопанската система са били непокътнати и че няма предвидимост при ограниченията - при какви условия страната ще покрие загубите на бизнеса. Това, по думите на Паскалев, основава напрежение.
По думите му единствената мярка, която работи сега, е тази в поддръжка на микро и дребните предприятия. „ Малките и микро компаниите в България са 388 000. 27 000 компании са кандидатствали за поддръжка - това е към 6%. Около 5% от компаниите са получили поддръжка “, изясни Паскалев.
„ Втората мярка е за междинните предприятия. По нея са кандидатствали към 1790 компании. Реално видяно това е към 30% от всички междинни компании у нас. От 25 август до момента Министерството на стопанската система не са съумели да оценят отговорят ли на условията тези компании, или не “, сподели още Костадин Паскалев. Ето за какво, съгласно него, икономическите ограничения, нямат " нищо общо с опита за поддръжка на компаниите ".
" Развързването на ръцете на властта би следвало да има цел. Социалните ограничения, които се осъществят в страната ни, имат две цели – да се резервира заетостта и приходите на популацията и да се запазят икономическите субекти. Реално видяно все още обществените ограничения до известна степен работят “, на мнение е Паскалев и добави: " Реално бизнесът взе участие дружно в страната, с цел да поддържа заетостта, защото той заплаща на хора, които сега не поставят труд, който би следвало да бъде възнаграждаван “.
Според него Министерството на труда и обществената политика се е справило добре с мярката 60/40 и сега дружно с бизнеса поддържат запазването на заетостта.
Ограничителните ограничения обаче са закъснели : " Поведението на властта беше безконтролно. На всички беше ясно, че рецесията се задълбочава. Националният действен щаб няколко пъти уточни главните проблеми в страната и неспазването на ограниченията. Премиерът отхвърляше изрично да предложи на Министерски съвет да вземе съответните ограничения ", съобщи Костадин Паскалев.
По думите му разумното пояснение за това би било да се търси баланс сред работеща стопанска система и опазване живота и здравето на жителите, само че той е на мнение, че в този случай не е било тъкмо по този начин.
Кой е " най-строго секретният документ в страната "?
" До предходната година страната финансира с много солидни средства изработването на прединвестиционни изследвания за водния бранш за цялата страна, в това число и Бургаска област. Би трябвало тези разбори да ги има и те да са обществени. Това обаче е най-строго секретният документ в страната. Той е финансиран с обществени средства, само че го няма оповестен на страницата на Министерство на околната среда и водите, нито на тази на Министерство на регионалното развитие ", изясни Костадин Паскалев.
На въпрос по какъв начин ще разяснява изявлението на екоминистъра Емил Димитров, който съобщи, че Бургас е изправен пред водна рецесия идната пролет, а няколко часа покъсно сподели, че това няма да се случи, Паскалев съобщи, че това е " мишкуване, посредством което се пробват да се осъществят кадрови промени и да се привлекат финансови средства ".
Изказването му обаче алармирало за проблем, което довело до намесата на Борисов: " Слагаме си фотографията на Бойко Борисов във ВиК-Бургас и към този момент имаме вода ", разяснява Паскалев.
Вътрешна македонска революционна организация пречи на връзките сред България и Северна Македония
По думите му държанието на представителите на Вътрешна македонска революционна организация във властта е неуместно , визирайки отношението към Северна Македония. 
" То ще има трайни, необратими последици във времето. Бойко Борисов би следвало да направи всичко допустимо със своите сътрудници оттатък границата да седнем и този един народ в две страни да стане изцяло член на Европейски Съюз. Необходими са безапелационни дейности от страна на България, с цел да стане Северна Македония член на Европейски Съюз. Ние за следващ път реализираме непоследователни дейности ", счита Костадин Паскалев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР