Хаос, прекъсвания, персонални атаки и обиди. Така определи редактор на

...
Хаос, прекъсвания, персонални атаки и обиди. Така определи редактор на
Коментари Харесай

Хаос и омраза видяха чуждестранни наблюдатели на дебата в САЩ

" Хаос, спирания, лични офанзиви и обиди ". Така дефинира редактор на китайски вестник президентския спор в Съединени американски щати. Негов австралийски сътрудник съобщи, че Съединени американски щати са погълнати от ненавист , осведоми АП.
 За Върховния съд, Covid-19, стопанската система и расизма спориха Тръмп и Байдън
За Върховния съд, Covid-19, стопанската система и расизма спориха Тръмп и Байдън

Хаос и нападки на първия спор

Първият спор сред Доналд Тръмп и Джо Байдън е бил надалеч от политическо красноречие в очите на доста непознати наблюдаващи.

Наблюдатели следяха за вероятно влияние върху финансовите пазари и валутите, макар че реакцията бе като цяло спокойна. Акциите в Япония в допълнение паднаха, а доларът се обезцени по отношение на японската йена и еврото, американските фючърси са на по-ниско равнище.
 Проучвания: Байдън печели първия спор против Тръмп
Проучвания: Байдън печели първия спор против Тръмп

48% от интервюираните са декларирали, че Байдън е спечелил дебата

Дебатът като цяло мина предстоящо, разяснява Джефри Хейли, старши пазарен анализатор в Oanda.

По думите му пазарите останаха спокойни, защото от дебатът не са излезли политически сюрпризирани.

Според специалисти по-голямото терзание е дали резултатите от изборите ще бъдат близки и дали отсрочване оповестението им може да се окаже разрушително.
 Ключови моменти от безредния спор Тръмп-Байдън
Ключови моменти от безредния спор Тръмп-Байдън

Байдън постоянно се присмиваше на " лаенето " на Доналд Тръмп

Китайски редактор на " Глобал таймс " на Комунистическата партия написа, че " хаосът, спиранията, персоналните офанзиви и обиди " на дебата отразяват разделянето, страха и ускоряващото ерозиране на преимуществата в американската система.

Преди се възхищавах на такива телевизионни диспути в американската политика, само че занапред ще съм със смесени усеща, когато още веднъж виждам спор, продължи редакторът. " Глобал таймс " постоянно нападна политиките на Съединени американски щати.

Като цяло обликът на Съединени американски щати става все по-сложен в очите ми, добави китайският публицист.

Пол Кели, редактор на вестник The Australian, разказа дебата като " озлобен, безреден, афектиран, постоянно отвън надзор поради кавги сред двамата претенденти, което разкрива, че се презират ".

" Омразата, обхванала Америка, заля първия спор Тръмп-Байдън ", написа Кели.

Докато Тръмп сигурно активизира електоралната си база, той " в никакъв случай не е нанасял политически нокаут ". Байдън на няколко пъти приказва несигурно, само че " сподели, че може да се бори ". " Америка е изправена пред няколко рискови седмици ", предизвести журналистът.

Колумнистът на The Australian Питър Хойстед назова дебата " виканици " и " словесна каша " , която отразява американския политически живот и " зейналата дупка сред левите и десните ".

Тим Уилсън, народен представител от консервативното държавно управление на Австралия, изрази разочарованието си от неналичието на политически фокус на дебата.

По време на дебата не бяха разисквани външнополитически въпроси, макар че Тръмп съобщи, че Китай е платил на сина на Байдън, Хънтър Байдън " за консултантска работа. Бившият вицепрезидент пък нападна комерсиалните покупко-продажби на Тръмп с Китай, че не са донесли изгоди на американците.

В Близкия изток останаха сюрпризирани, когато Байдън в един миг сподели " иншалла ", ( " по волята на Аллах " ), до момента в който Тръмп говореше по кое време ще разгласява данъчните си заявления. Също може да се употребява да се намекне, че в никакъв случай няма да се случи.

" Ал Арабия " и други арабски медии разгласиха публикации, в които акцентират, че Байдън е употребявал думата.

Политолог от Обединените арабски емирства запита: " Как Америка стигна до това равнище на политически крах? ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР