Хаос настъпи в 15 болници в Румъния след киберата в

...
Хаос настъпи в 15 болници в Румъния след киберата в
Коментари Харесай

Хаос в 15 болници в Румъния след кибератака

Хаос настъпи в 15 лечебни заведения в Румъния след киберата в понеделник сутринта, предава Диджи24, представени от Българска телеграфна агенция. По информация на медията, медицинските услуги в засегнатите лечебни заведения не могат да бъдат регистрирани, а незабавните кабинети са цялостни с пациенти. 

Сред 15-те лечебни заведения най-малко три са от Букурещ. Става дума за Националния институт по пневмология “Мариус Наста ”, клиничния институт “Фундени ” и болничното заведение за незабавна помощ “Багдасар-Арсени ”. Системата за медицински услуги в тези лечебни заведения е от Ай Ти компания, чийто сървър е бил нападнат тази заран. 

Предстои да се дефинира по какъв начин ще се регистрират и уреждат тези услуги, тъй като в случай че не могат да бъдат въведени в системата, лечебните заведения няма да могат да получават пари от Националната здравно-осигурителна каса. Няма публично известие или реакция на управляващите по тази тематика. Управителите на лечебните заведения обаче потвърдиха, че системата не работи. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР