Хаос и хиляди разочаровани предприемачи - така най-кратко може да

...
Хаос и хиляди разочаровани предприемачи - така най-кратко може да
Коментари Харесай

Най-голямото стартъп събитие в света се оказа най-голямата стартъп измама

Хаос и хиляди разочаровани бизнесмени - по този начин най-кратко може да се опише " най-голямото събитие за финансиране на стартъпи в света ", което преди дни се организира в Индия. Скъпата рекламна акция на конференцията употребява доста от най-големите инфлуенсъри в страната, само че прекомерно малко от обещаното в нея съответства с истината, написа в собствен материал Quartz.

За какво става въпрос: World Startup Convention беше планувана за 24 март покрай Ню Делхи за да срещне третата най-голяма екосистема на започващи предприятия с специалисти и евентуални вложители.

В рекламните материали бяха изброени доста огромни имена - изпълнителният шеф на SoftBank Масайоши Сон, небезизвестния Гаутам Адани, изпълнителния шеф на Гугъл Сундар Пичай и Илон Мъск. На формалния уебсайт на събитието имаше и фотоси на огромна част от водещите индийски политици.

Освен тях се обещаваше наличието на над 1500 институционални вложители и близо 10 000 бизнес ангели.

Регистрацията и присъединяване със лично изложбено пространство, несъмнено, не бяха без пари - някои дребни компании бяха платили 5-цифрени суми в долари, с цел да могат да покажат продукта си по-добре.

Първата алена лампа: Конференцията в началото беше планувана за средата на януари, само че по-късно беше отсрочена за края на март. В същото време, някои от в началото оповестените като участници в събитието се отказали, само че рекламите с тях по този начин и не били свалени.

Какво се случи: В последна сметка World Startup Convention се организира... само че на процедура без съвсем никакви вложители, които да гледат и слушат какво им оферират стартъпите.

Очаквано, това създаде страховит скандал. Даже се наложи да се намеси и полицията:

Съорганизаторът на събитието Арджун Чаудари се опита да се оправдае по следния метод пред Indian Express: " Имаше доста влиятелни вложители и, когато те видяха цялата драма, незабавно си потеглиха ".

Кой ще дава отговор: След неуспеха на World Startup Convention индийските медии насочват вниманието си към инфлуенсърите, които, против съответната сума, са промотирали машинация. Според управляващите този вид нарушавания могат да доведат до близо 61 000 $ санкция и прекъсване на профилите за интервал от до 24 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР