Ханзаде Доган-Бойнер стои зад една от най-успешните турски технологични компании.

...
Ханзаде Доган-Бойнер стои зад една от най-успешните турски технологични компании.
Коментари Харесай

Най-големият онлайн магазин в Турция направи основателката си милиардерка

Ханзаде Доган-Бойнер стои зад една от най-успешните турски софтуерни компании. И с помощта на нейния дебют на фондовия пазар, основателката ѝ си завоюва място измежду най-богатите хора в света.

Доган-Бойнер е основател и ръководител на водещата платформа за онлайн търговия в южната ни съседка Hepsiburada. В началото на тази седмица компанията дебютира на американската Nasdaq борса, като акциите ѝ нарастнаха с над 10%, повишавайки пазарната ѝ капитализация до съвсем 4,6 милиарда $.

Бизнес дамата Ханзаде Доган-Бойнер е притежател на 21,5% от книжата на сдружението, изчислявани на общо 1 милиард $. Заедно с останалите фамилни вложения и компании общото ѝ чисто положение възлиза на 1,5 милиарда $, написа Forbes.

Като част от най-заможните семейства в Турция Доган-Бойнер стартира своята кариера в фамилния конгломерат Dogan Holding откакто приключва в Колумбийския университет. През 2000 година тя основава компанията Dogan Online, част от която става и платформата за онлайн търговия, по-късно наречена Hepsburada.

Първоначално интернет компанията търгува главно с електроника, като през годините се развива до нещо като местен Amazon. За предходната година приходите на компанията възлизат на 733 милиона $, като тя има 9 милиона дейни консуматори и 33 милиона членове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР