Ханука е празник на победата на доброто. Това каза столичният

...
Ханука е празник на победата на доброто. Това каза столичният
Коментари Харесай

Терзиев: Ханука е празник на победата на доброто

Ханука е празник на успеха на положителното. Това сподели столичният кмет, който участва на отбелязването на осмия ден на празника Ханука в Централната софийска синагога, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Той акцентира, че това е празник, почитащ чудото на живота, и празник на вярата. За нас и за нашите другари от еврейската общественост тази година празникът на светлината е обхванат в мрак и горест, породени от изгубените животи и отнетите ориси след терористиучните офанзиви над почтени жители, сподели Терзиев.

По думите му признакът на пламъка, който не гасне, ни напомня, че в тъмнината на живота постоянно можем да открием светлината на вярата. Днес почитаме вековната традиция като разпалваме светлините на менората, освен в храма, само че и в сърцата си. Няма думи, които да лекуват тъгата от изгубени близки и разрушена правдивост, пред нас обаче е светлината на менората, която ни припомня за тържеството на тъмнината над светлината, сподели още Терзиев. 

Гости на церемонията бяха президентът, ръководителят на Народното събрание, депутати,  дипломати, представители на Министерския съвет, общественици. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР