Хънтър Байдън - синът на президента на САЩ, е обвинен

...
Хънтър Байдън - синът на президента на САЩ, е обвинен
Коментари Харесай

Синът на президента Байдън е обвинен в укриване на данъци в размер на 1,4 млн. долара

Хънтър Байдън - синът на президента на Съединени американски щати, е упрекнат в скица за укриване на налози по отношение на дългогодишно следствие на Министерството на правораздаването. Това е второто наказателно дело, заведено против него за тази година.

Обвиненията обгръщат девет точки, в това число неподаване и неплащане на налози върху милиони приходи от задгранични фирми; отбягване на данъчна оценка; подаване на подправена данъчна декларация. Хънтър Байдън е замислял да не заплати най-малко 1,4 млн. $ федерални налози в интервала 2016-2019 година, настояват прокурорите.

Синът на президента е " похарчил милиони долари за ексцентричен метод на живот, вместо да заплаща налозите си ", се споделя в обвинителния акт, в който се показва, че " сред 2016 година и 15 октомври 2020 година обвиненият е похарчил тези пари за опиати, конвой и приятелки, първокласни хотели и парцели чартърен, екзотични коли, облекла и други предмети от персонален темперамент, в резюме, за всичко друго, само че не и за налози ".

Правният документ даже се базира на автобиографията на Хънтър от 2021 година, в която той в детайли разказва някои от персоналните си битки, в това число тази против пристрастяването към опиати.

Адвокатът на Хънтър - Ейб Лоуел, съобщи в изказване, че клиентът му е изплатил напълно налозите си и загатна, че делото съставлява политическа офанзива.

" Ако семейството на Хънтър беше друга, а не Байдън, обвиняванията в Делауеър, а в този момент и в Калифорния, нямаше да бъдат повдигнати ", сподели Лоуел.

Това е второто правосъдно дело против 53-годишния мъж, което идва до момента в който татко му води акция за втори мандат като президент на Съединени американски щати.
По-рано тази година Хънтър Байдън беше упрекнат във федерално обвиняване за владеене на оръжие, поради което може да бъде наказан на най-много 17 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен. Той към този момент пледира почтен по това дело.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР