Хънтър Байдън се съгласи да свидетелства пред републиканска комисия в

...
Хънтър Байдън се съгласи да свидетелства пред републиканска комисия в
Коментари Харесай

Хънтър Байдън иска да стане публичен, републиканците в Камарата на представителите казват, че не толкова бързо

Хънтър Байдън се съгласи да свидетелства пред републиканска комисия в Камарата на представителите – при едно изискване.

Трябва да бъде обществено.

В никакъв случай синът на президента не желае изява при затворени порти, в която Републиканската партия може изборно да изтече най-лошите моменти.

Не съм сигурен, че това е най-умната тактика – както и, явно, мнозина в Белия дом. Той осветява доста блестящо неговата история на правни проблеми и проблеми с опиатите тъкмо когато татко му приготвя акцията си за преизбиране.

И все пак Джим Комър, ръководител на Надзорния комитет, го отхвърля. Призовката е за предоставяне на показания. О, само че комисията би се радвала той да свидетелства обществено в някакъв миг в бъдещето. Хънтър „ се пробва да играе по личните си правила “, споделя Комър.

Първата дама Джил Байдън с Хънтър Байдън и Ашли Байдън участва на дипломирането на внучката си Мейзи Байдън от Университета на Пенсилвания във Франклин Фийлд на 15 май, 2023 година, във Филаделфия, Пенсилвания. (БРЕНДЪН СМИАЛОВСКИ/AFP посредством Getty Images)

Така че имаме опълчване. Мисля, че елементарният човек би си помислил, че юристът на Хънтър го е предложил на сребърен поднос и за какво публиката да не може да гледа зрелището?

По-младият Байдън може да няма огромен избор, защото комисията го е призовала. Ако той се опълчи на призовката, наподобява, че има какво да крие.

Но не беше толкоз от дълго време, когато членовете на Камарата на представителите като Марк Медоус, по-късно шеф на кабинета на Доналд Тръмп, отхвърляха призовки от комисията от 6 януари и единствено няколко души бяха преследвани от Министерството на правораздаването.

Контраходът на Хънтър Байдън е част от по-широка, по-агресивна тактика на човек в центъра на следствието за импийчмънт на Джо Байдън. Той издаде твърди изказвания, заведе каузи и даже се опита да призове Тръмп. По-рано този месец Хънтър твърди в обява на USA Today, че пристрастяването му се употребява като оръжие против него и че това би трябвало да е отчайващо за всички злоупотребяващи с опиати. показа обвинителен акт против Байдън по обвинявания, свързани с оръжия, и се чака най-малко още едно обвиняване по данъчни обвинявания.

Politico оповестява, че „ някои чиновници на Белия дом са „ раздразнени, че той е по-агресивен, тъй като той не обяснява тактиката и тактиката “, според бивш помощник на акцията за 2020 година

Хънтър Байдън гледа по време на годишното търкаляне на великденски яйца на южната поляна на Белия дом във Вашингтон, Съединени американски щати, 18 април, 2022 година (REUTERS/Jonathan Ernst)

Някои от вътрешния кръг се тревожат, „ че контраударите на Хънтър Байдън в правосъдната зала единствено озаряват светлините на прожекторите върху неговите правни заплитания, задгранични бизнес действия и персонална битка със зависимостта към опиати. За тези помощници, прекалено много ангажиране с съперниците, в това число Руди Джулиани и консервативните медии, рискува легитимирането на техните най-крайни офанзиви против фамилията на президента. “

Да, виждам къде това може да е проблем. Баща му към този момент страда от ужасни резултати в анкетите.

Но има и друга секта, както постоянно. Тези най-вече неназовани съветници споделят, че в 21-ви век " е неразумно да се оставят обвиняванията неопровергани. За този лагер имаше какво да се научи от книгата със свадите на Тръмп: Струва си да приказваш високо, да се движиш бързо и да удряш мощно. "

Джо и наследник Хънтър Байдън. (AP Photo/Andrew Harnik)

Следвайки книгата на Тръмп: чудесата в никакъв случай ли няма да спрат?

Хънтър Байдън явно е албатрос към врата на татко му, който толкоз доста се опитваше да го накара да се отучи от крек и други опиати. Твърди се, че осведоми татко си за правните си ходове, които се филтрират до екипа му. Но в този миг би било извънредно неетично президентът да направи нещо друго, с изключение на да остави сина си да взема самичък решенията. В края на краищата по-големият Байдън даде обещание да не се намесва в правните каузи на сина си и би трябвало да преглежда случая – в това число наказателните обвинявания, преследвани от личното му Министерство на правораздаването – като радиоактивен.

 

Още от абсурден преносим компютър, който се появи в последните седмици на акцията за 2020 година – значително пренебрегнат от всеобщата преса още година и половина – Хънтър беше лицето на скандал. Имейлите от този компютър демонстрират, че Хънтър е бил наясно, че услугите му са търсени в чужбина поради фамилното му име. И Джо Байдън, тогава вицепрезидент, се причисли към някои диалози и най-малко две вечери в ресторанта с бизнес сътрудниците на Хънтър, даже и да се придържаше към любезностите. Това беше ясна проява на въздействието на Хънтър.

Съвсем неотдавна Хънтър съди Руди Джулиани за хипотетично хакване на компютъра му и съди IRS за обявяване на персоналната му данъчна информация. Неговият свръхагресивен юрист, Абе Лоуел, сподели в правосъдна документи, че обвиняванията за оръжие против неговия клиент – всъщност неистина за използването на опиати за закупуването на оръжието – са акт на възмездие, който се равнява на селективно наказателно гонене.

Но макар многото подмятания комисията на Comer не съумя да потвърди, че Джо Байдън е получил стотинка от неетичната работа на Хънтър за украинския енергиен колос Burisma или за Китай.

Когато братът на президента Джеймс Байдън, който също беше свикан, заплати на Джо 200 000 $ през 2018 година, панелът се опита да показа това като противозаконни пари, идващи от Китай. Но екипът на Байдън го разказа като погашение на персонален заем.

Хънтър Байдън очевидно желае светлината на прожекторите да разреши на обществеността да види неговата версия на събитията. Скоро ще разберем дали това е най-мъдрият курс на деяние.

Хауърд Кърц е водещ на MediaBuzz на FOX News Channel (неделя 11:00-12:00 ч. ET). Базиран във Вашингтон, окръг Колумбия, той се причисли към мрежата през юли 2013 година и постоянно се появява в Специален отчет с Брет Байер и други стратегии.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР