Хънтър Байдън подаде молба във федералния съд в сряда за

...
Хънтър Байдън подаде молба във федералния съд в сряда за
Коментари Харесай

Хънтър Байдън подаде молба за призовка на Тръмп, Бил Бар, други служители на Министерството на правосъдието

Хънтър Байдън подаде молба във федералния съд в сряда за приканване на някогашния президент Доналд Тръмп, някогашния основен прокурор Уилям Бар и други някогашни чиновници на Министерството на правораздаването за документи и материали, за които юристът му твърди, че са част от акция за партизански напън за следствие на сина на президента.

В правосъдната документи Хънтър Байдън твърди, че връзките сред Тръмп и някогашни чиновници на Министерството на правораздаването по време на неговото президентство разкриват „ повече от просто усещане, че президентът Тръмп непозволено и безмилостно е оказвал напън върху DOJ да продължи следствие и наказателно гонене на господин. Байдън да насърчи партийните упоритости на президента Тръмп. "

Искането, подадено в Делауеър, е част от отбраната на Хънтър Байдън във федерален развой, на който той се пледира за почтен по три закононарушения, свързани с покупката и притежанието на огнестрелно оръжие през 2018 година, когато е употребявал опиати. Споразумение за признание на виновността сред държавното управление и екипа на Байдън, което обхващаше както противозаконното закупуване на огнестрелно оръжие, по този начин и данъчните обвинявания за закононарушения, се срина през юли, откакто федерален арбитър сложи под подозрение изискванията.

Служителите на IRS Гари Шапли и Джоузеф Зиглер, сътрудници по делото, назначени преди този момент за следствието на Хънтър Байдън, споделиха на законодателите, че предлагат да бъдат повдигнати федерални обвинявания против сина на президента за укриване на налози и други нарушавания, само че срещнаха опозиция и им беше казано, че тогавашните Съединени американски щати. На юриста Дейвид Вайс беше отхвърлен статут на специфичен юрист по това време и " не беше решаващият човек " да повдигне обвинявания по случая. Те твърдяха съзнателно постепенно вървене и „ неоспорим модел на преференциално отнасяне “ във федералното следствие на Байдън.

В свидетелски показания при закрити порти пред правната комисия на Камарата на представителите през ноември Вайс оспори тези изказвания, като съобщи, че има цялостните пълномощия да повдигне обвинявания против Хънтър Байдън. „ Никога не съм бил блокиран или по различен метод възпрепятстван да повдигна обвинявания или да подхваща нужните стъпки в следствието от други прокурори на Съединените щати, данъчния отдел или някой различен в Министерството на правораздаването “, сподели той.

Адвокатът на Хънтър Байдън твърди в това последно правосъдно заявление, че желаните документи, записи, меморандуми и други материали от Тръмп и някогашните чиновници на Министерството на правораздаването Бар, Донохю и Росен отиват в „ сърцето на неговата отбрана, че това евентуално е отмъстително или селективно наказателно гонене, произлизащо от непрестанна акция за напън, почнала през последната администрация, в нарушаване на правата на господин Байдън от Петата корекция според Конституцията. "

Бар и юрист на Росен отхвърлиха коментар.

CBS News се свърза с представител на Тръмп.

Катрин Херидж способства за този отчет.

p>

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР