Хънтър Байдън натрупа повече от 10 милиона долара в съдебни

...
Хънтър Байдън натрупа повече от 10 милиона долара в съдебни
Коментари Харесай

Хънтър Байдън преценява възможностите за набиране на средства, тъй като законовите сметки надхвърлят 10 милиона долара

Хънтър Байдън натрупа повече от 10 милиона $ в правосъдни сметки през последните пет години и може да похарчи още милиони, до момента в който се изправя против федерални обвинявания и опцията за безценен развой.

Съдебните сметки – които не са били докладвани по-рано – са композиция от такси, направени по време на дългогодишно федерално следствие на него, развода му и разногласието за родителските права в Арканзас, дружно с нападателен нов метод за завеждане на правосъдни каузи против политическите му съперници, съгласно хора, осведомени с фигурата.

Съюзниците на Хънтър Байдън се надяваха, че помощта за набиране на средства към този момент ще е пристигнала от най-хубавите поддръжници на татко му, президента Джо Байдън, само че това не се случи.

И макар че хора, близки до правния екип на Хънтър, обсъждаха концепцията за основаване на фонд за правна отбрана по-рано тази година, това също не се материализира, съгласно източници, осведомени с напъните.

„ Никой няма да му помогне финансово “, сподели човек, непосредствен до Хънтър, пред CNN.

Финансовата тежест поражда безпокойствие измежду приятелите кой ще заплати сметката, в случай че той бъде изправен пред съда по обвиняванията за оръжие, по които той се призна за почтен във вторник.

Но всеки дълг би бил усложняващ политически фактор за Белия дом на татко му, който към този момент се занимава с федерални и конгресни следствия на бизнеса на Хънтър Байдън. Предишните опити на Хънтър Байдън да събере пари посредством продажба на творби на изкуството на високи цени провокираха опасения за спор на ползи и набирането на повече външни дарения може да бъде друга цел за инспекция. Белият дом отхвърли да разяснява тази история.

За Хънтър Байдън финансовите усложнения се стягат единствено седмици откакто против него бяха повдигнати федерални обвинявания по обвинявания в владеене на оръжие и защото той е изправен пред вероятни спомагателни обвинявания за хипотетични данъчни закононарушения. Очакваше се през юли той да се признае за отговорен по две обвинявания за закононарушение, с цел да избегне обвиняване за закононарушение, само че тази договорка се провали под контрола на федерален арбитър.

Специалният прокурор Дейвид Вайс неотдавна го упрекна по отношение на покупката на револвер, до момента в който е бил привързан към опиатите. Обвиненията включват предоставяне на погрешни изказвания във федерален формуляр за огнестрелни оръжия и владеене на огнестрелно оръжие като неразрешено лице, за което той може да получи санкции и време в пандиза.

Някои членове от екипа на Хънтър Байдън към момента се надяват, че казусът с оръжието може да бъде позволен със съглашение, само че сега няма смислени полемики за съглашение сред неговия екип и специфичния юрист, съгласно източник от правния екип на Хънтър.

„ Неговите правосъдни сметки ще порастват единствено с наближаването на процеса “, сподели втори човек, осведомен с въпроса.

Досега непосредствен другар на Хънтър Байдън, холивудският юрист Кевин Морис, е покривал доста от правните му сметки, споделя източник, непосредствен до Хънтър Байдън. Морис също е основател на по-агресивния метод, който екипът на Хънтър подхваща против републиканските съперници – тактика, която те не престават да ползват макар растящите правосъдни разноски.

През миналата година Хънтър Байдън нае прочут юрист Абе Лоуел, който му оказа помощ да съди няколко от своите недоброжелатели – в това число Руди Джулиани и юриста Робърт Костело за хипотетично хакване на персоналните му данни, вследствие на което той твърди, че е „ общо заличаване ” на неговата цифрова дискретност.

По-перспективната тактика представляваше разкъсване с Белия дом, който предпочиташе синът на президента да мълчи на фона на продължаващите следствия.

Тъй като републиканците в Камарата на представителите в този момент стартират публично следствие за импийчмънт на татко му, Белият дом ускорява личните си старания, с цел да осъди концепцията, че Джо Байдън е взел участие в бизнес покупко-продажбите на сина си през годините.

Това пренастройване на метода затвори пропастта сред двата лагера, които в този момент наподобяват по-съгласувани в тактиката си, съгласно човек с директно познаване на обстановката. Този човек разказа сегашния метод на Белия дом като „ всички ръце на палубата “.

Търсенето на пари в брой

През последните месеци някои поддръжници на Хънтър Байдън обсъждаха основаването на фонд за правна отбрана, в началото умислен като кьорав концерн, ръководен от юрист по етиката, който можеше да следи от близко входящите и изходящите средства, съгласно хора, осведомени с въпроса.

Представен на тази опция, Белият дом настръхна от предлагането за фонд за правна отбрана, недоверчив към концепцията, че те могат да бъдат обсъждани като нарушаващи законите за финансиране на акции, съгласно източниците. Тези договаряния са затихнали през последните седмици, споделиха тези източници.

С неговия лобистки и консултантски бизнес под микроскоп, част от приходите на Хънтър идват от продажба на картини на шестцифрени суми посредством връзка с изложба Georges Bergès в Ню Йорк. (Източници споделиха на CNN преди две години, че Белият дом е взел участие в сключването на съглашение сред него и Бергес за разрешаване на етични проблеми. Купувачите на неговите творби на изкуството трябваше да останат анонимни, като нито Хънтър Байдън, нито обществеността знаят кой е закупил творбата. )

Но даже и там има дълг. През юни Хънтър Байдън реализира съглашение за даване на някои от тези картини като финансова отплата на Navy Lunden Roberts, четиригодишната щерка, която роди с жена от Арканзас, като част от модифицирано дете съглашение за поддръжка. Той е плащал 20 000 $ на месец прехрана за деца – общо почти 750 000 $ – според договорка от 2020 година, която неговите юристи твърдяха, че към този момент не може да си разреши.

Хънтър и татко му

Въпреки обществените старания, подхванати от Белия дом, с цел да отдалечи президента от правосъдните каузи на сина му, татко и наследник остават близки – беседват постоянно по телефона, пътуват дружно и се появяват дружно на публични събития в Белия дом.

Политиката е комплицирана. В изследване на CNN, извършено в края на август от SSRS, 61% от възрастните в Съединени американски щати споделят, че считат, че Байдън е имал най-малко някакво присъединяване в бизнес покупко-продажбите на Хънтър Байдън по време на неговото вицепрезидентство, като 42% споделят, че Джо Байдън е работил нелегално, а 18% споделят, че неговите дейностите са неетични, само че не и противозаконни. Мнозинството от 55% от обществеността споделя, че президентът е работил неуместно във връзка с следствието на Хънтър Байдън за евентуални закононарушения, до момента в който 44% споделят, че той е работил вярно.

Но защото остава една година до изборите, орбитата на Байдън се тревожи най-вече за прочувственото влияние, което тестването оказва върху президента.

„ Те са по-притеснени от вредите, които това нанася върху президента “, сподели външен консултант. „ Трябва да съжалявате за този човек – той е бил ритан в зъбите със фамилни въпроси още веднъж и още веднъж. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР