Ханс Цимер става нов съсобственик след закупуването на Maida Vale Studios

...
на BBCСайтът в северозападен Лондон беше продаден за около £10
Коментари Харесай

на BBC

Сайтът в северозападен Лондон беше продаден за около £10 милиона, но корпорацията не потвърди дали е продаден за тази сума. Говорител каза пред Sky News, че са сключили „добра сделка“.

Тя идва въпреки офертата в последния момент от консорциум, включващ холивудския филмов продуцент Матю Вон. Източници казаха на Sky News, че са предложили £16 милиона за сайта.

Един вътрешен човек от медийната индустрия се усъмни дали е имало „липса на прозрачност“ от страна на BBC при управлението на процеса в светлината на предполагаемата по-висока оферта .

Новите собственици, които включват продуцента и композитора Стивън Кофски, заедно с Тим Бевън и Ерик Фелнър от Working Title films, казаха, че ще продължат наследството на сайта, като го запазят като пространство за музикално студио.

p>

Те също така обещаха да обновят сградата, като същевременно запазят оригиналната й фасада – като същевременно създадат ново „образователно съоръжение с нестопанска цел“.

Изображение: Ханс Цимер, заснет през 2021 г. на филмовия фестивал във Венеция < p>Зимър, известен с озвучаването на филми, включително „Гладиатор“ и „Цар Лъв“, каза, че е бил „въодушевен“ от студиата, когато за първи път работи за BBC преди 45 години.

Той го описа като „мястото, което попречи на борещ се музикант като мен да не се откаже“.

„Все още си спомням силното привличане, желанието да докосвам стените, сякаш това по някакъв начин ще ми позволи да се свържа с артистите, чиито невероятна музика е резонирала в тези стени всеки ден“, каза той.

Прочетете повече от бизнеса:
Администраторът на Wilko определя краен срок за оферентите за закупуване на болната верига
B&Q се извинява след книгите, озаглавени „White Supremacy“ се появява в списъка с продукти

„Това беше място на революционна наука в услуга на изкуството, това беше място, което ви вдъхновяваше да дадете най-доброто от себе си, където се изпълняваше музика часовникът и изкуството бяха взети на сериозно."

"Сега искам да затворя кръга: да направя Maida Vale Studios място, което вдъхновява, учи, служи технологично на изкуствата и човечеството и дава на следващото поколение същото възможности, които ми бяха дадени: да създавам и никога да не се отказвам“, добави Зимър.

BBC каза, че ще премести музикалната си база в ново специално изградено студийно пространство в източен Лондон в Олимпийския парк на кралица Елизабет сайт. Надява се да отвори сградата в края на 2025 г.

Музикалният директор на телевизионния оператор, Лорна Кларк, каза: „Майда Вейл изигра толкова важна роля в историята на BBC и нейното значение в популярната култура е огромно .

„Ние сме толкова доволни да осигурим продажба, която изглежда да продължи светлото, оживено бъдеще на правенето на музика в тази емблематична сграда – не само осигуряване на нови студийни пространства, но и работни места и учебно заведение.

“ >

„Очакваме с нетърпение да можем да продължим да доставяме музика от световна класа на публиката на BBC с нашите нови специално създадени BBC Music Studios в чудесно богатия културен квартал на East Bank в Лондон.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР