Ханс Джонатан е бил роден в Карибите през 1784 година

...
Ханс Джонатан е бил роден в Карибите през 1784 година
Коментари Харесай

Учени възстановиха генома на починал през 1827 година човек

Ханс Джонатан е бил роден в Карибите през 1784 година и е мигрирал в Исландия през 1802 година, като е умрял по-късно през 1827.

Забележителното при него е, че учените са съумели да възстановят част от неговия геном, макар че останките на Ханс са от дълго време изгубени, написа сп. "Обекти ", цитирайки Science Alert.

За тази цел екипът е употребявал генома на 182 от неговите наследници. Това в действителност впечатляващо достижение съставлява назад генно инженерство. Резултатите са посочили, че майката на Ханс е била по рождение от региона на Бенин, Нигерия или Камерун.

Исландия притежаваше най-затвореното в генетично отношение население до напълно скоро. Изследването демонстрира, че с задоволително генеалогични и генотипни данни е допустимо да се реконструира геномната поредност на отдавана умрял човек даже без учените да разполагат с заготовка от неговата персонална ДНК. Първоначално се е налагало съществено проучване, което е било улеснено от обстоятелството, че Ханс е бил първият африканец, който е пристигнал в Исландия. В допълнение доста е помогнало и това, че страната има доста цялостна геномна база данни за своите жители. След като се разпознали 788 от наследниците на Ханс, учените са употребявали мононуклеотиден полиформични чипове при 182 от тях, с цел да разпознават ДНК вариациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР