„Ханк Танкът“, мечка от езерото Тахо, свързана с най-малко 21 нашествия в домове, беше заловена

...
Обичана, но обезпокоителна черна мечка, свързана с вълна от нашествия
Коментари Харесай

Обичана, но обезпокоителна черна мечка, свързана с вълна от нашествия в и около езерото Тахо, беше заловена и ще бъде се премести в убежище в Колорадо, в очакване на успешна ветеринарна проверка, потвърдиха служители на дивата природа миналата седмица.

По прякор „Ханк Танка“, животното беше една от няколкото големи мечки, които се прочуха през последните години с това, че сеят хаос в общността на Саут Лейк Тахо. Тази конкретна мечка, женска, официално регистрирана като 64F от Калифорнийския департамент по риба и дива природа, е отговорна за най-малко 21 прониквания в домове и „големи имуществени щети“ в района на Саут Лейк Тахо от 2022 г. насам, каза департаментът в новини съобщение, издадено в петък.

Нейното участие в тези инциденти беше потвърдено чрез ДНК тестове, които агенцията използва в началото на миналата година, за да идентифицира най-малко четирима „Ханки“, причиняващи проблеми в широк участък от земя между Северна Калифорния и Невада. По това време властите вече бяха свързали мечките с около 150 доклада за инциденти, включително влизане с взлом и щети на повече от 30 имота в различни части на региона.

уебсайт, след изчистване на ветеринарен преглед.

Младите малки на мечката, които са придружавали майка си при скорошни нашествия в дома, потенциално ще бъдат преместени в Центъра за спасяване на диви животни в окръг Сонома, рехабилитационен център в Пенталума, „с надеждата, че могат да прекратят негативното поведение, което са научили от свинята и може да бъде върната в дивата природа", казаха служители. Те смятат, че едно от трите малки е било сериозно ранено при сблъсък с превозно средство по-рано този месец. Въпреки че е наранено, малкото все още е подвижно и ще бъде подложено на по-задълбочен ветеринарен преглед, след като и тримата преминат първоначална оценка на здравето на полето.

Калифорнийските служби за дивата природа наблюдават резервоара Ханк от миналата година. Миналия март те откриха нея и трите й малки да живеят под дом в Саут Лейк Тахо и работиха с Отдела за дивата природа на Невада, за да обездвижат мечката временно и да й прикачат ушна марка, яка за проследяване и микрочип за идентификация. Въпреки че тя свали нашийника за проследяване през май, властите в крайна сметка успяха да намерят Ханк и да я свържат с близо две дузини нахлувания в домове чрез сравняване на ДНК проби, взети от тези имоти.

Ханк ще бъде отделена от малките си, тъй като отделът за паркове и диви животни в Колорадо може да одобри само едно настаняване и използва разрешението за тази мечка, каза отделът за дивата природа в Калифорния.

„Преместване обикновено не е опция за конфликтни животни поради загриженост, че преместването на животно ще премести конфликтното поведение в друга общност“, каза отделът в прессъобщение от петък. „Въпреки това, предвид широкия интерес към тази мечка и значителния риск от сериозен инцидент с участието на мечката, CDFW използва алтернативно решение за защита на семейството на мечките, както и на хората в общността на Саут Лейк Тахо.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР