Хандбалният отбор на Бъки (Габрово) победи Спартак (Плевен) с 23:18

...
Хандбалният отбор на Бъки (Габрово) победи Спартак (Плевен) с 23:18
Коментари Харесай

Бъки с пета победа в първенството

Хандбалният тим на Бъки (Габрово) победи Спартак (Плевен) с 23:18 (10:9) в дуел от 7-ия кръг на шампионата. Мачът по стратегия трябваше да се състои в Плевен, само че поради неналичието на зала там се организира в " Орловец ".

С добра игра в отбрана и бързо нахлуване, съставът на Веселина Златева поведе със 7:2 доникъде на първата част, само че Спартак съумя съвсем да стопи пасива преди почивката, за което помогнаха положителните изяви на вратарката Росина Христова. Гол три секунди преди края на полувремето на Карина Съменова обезпечи на Бъки нежна преднина – 10:9. През втората част домакините започнаха методично още веднъж да усилват задатъка си и в 48-та минута разликата доближи 7 гола – 20:13. В заключителните 10 минути избраничките на треньора Йонко Вутов играха по-добре и съумяха да понижат изоставането си до крайното 23:18.

Мари Томова означи 5 гола за тима на Бъки, по 4 пъти се разписаха Карина Съменова и Емилия Самуилова. За Спартак 7 попадения осъществя Йорданка Стефанова, 5 гола добави Виолетка Илиева.

Във краткотрайното класиране тимът на Бъки остава на 3-ата позиция с актив от 10 точки, на 4 зад водача Свиленград и на две от втория – Етър 64 (Велико Търново). Точно против търновки е идващият мач за състава на Веселина Златева. Двубоят е на 13-ти февруари от 16,00 часа в зала " Орловец ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР