Хандбалистките на Свиленград загубиха с 33:28 (18:16) при гостуването си

...
Хандбалистките на Свиленград загубиха с 33:28 (18:16) при гостуването си
Коментари Харесай

Свиленград даде отпор на Бъки, но загуби с 33:28

Хандбалистките на Свиленград изгубиха с 33:28 (18:16) при гостуването си на Бъки в Габрово. " Амазонките от юга " дадоха сериозен отпор на Бъки, само че подкрепяни от 250 свои правилни почитатели в зала " Орловец " габровлийки изковаха успеха. Така домакините взеха сладостен реванш за изгубения неотдавна край за Купата от свиленградчанки. Среща от предпоследния пети кръг от втората фаза на женското хандбално състезание. С триумфа габровки си подсигуряваха и място в Суперфинала за купата, откакто събраха 11 точки и оглавиха еднолично класирането преди последните срещи, пред шампионките Етър 64 с 9 точки, Свиленград с 8 точки и Шумен с 2 точки. Публиката в залата скандираше след мача " трето място ", към тима на гостите, което повдига подозрения по отношение на сериозната игра на габровки в последната среща в Търново.

Именно в последния кръг Бъки гостува на Етър, като великотърновки се нуждаят от наложителна победа, с цел да продължат отбраната на купата си, защото Свиленград приема новобранеца в четворката Шумен. Свиленград, който през предишния месец завоюва за пръв път в историята си купата на България след триумф на финала тъкмо над Бъки, стартира добре и водеше доникъде на първото полувреме, когато домакините съумяха да изравнят при 10:10. Последваха няколко равностойни минути, само че последователно габровки овладяха самодейността и дръпнаха със 17:12 четири минути преди почивката.

Състезателките на Тефик Парафитов понижиха изоставането си до 2 гола на почивката, а през втората част разликата се поддържаше 2-3 попадения в интерес на Бъки. Малко след средата на втората част габровки съумяха да отворят преднина от 5 гола при 27:22 в 48-ата минути и до края резервираха задатъка си, с цел да побеждават. Лидия Ковачева се разписа 10 пъти за домакините, а Мадлен Тодорова добави 7 попадения. За Свиленград Кристина Миланова приключи с 10 гола, 8 гола вкара Радева, а по 4-и Игнатова и Христова./Хасковска Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР