Хандбален клуб ЦСКА е основан през 1962 година. Със създаването

...
Хандбален клуб ЦСКА е основан през 1962 година. Със създаването
Коментари Харесай

Организирана е кампания за съществуването на ХК ЦСКА

Хандбален клуб ЦСКА е учреден през 1962 година. Със основаването му се слага началото на детско-юношеската школа на ЦСКА по хандбал, която в по-късен стадий се утвърждава като водеща в страната. Основната активност на клуба е подготовката на спортни фрагменти, създаване на представителни тимове за всички възрастови групи и присъединяване в държавни шампионати. Клубът разполага с база в град София на бул. " Асен Йорданов " 2 (бившата зала " Дескрим " ), получена въз основа на концесионен контракт с Министерство на младежта и спорта.

От февруари 2020 година Хандбален клуб ЦСКА е в предупреждение за овакантяване на залата, която бе дом на клуба повече от 40 години.

ЦСКА е един от най-титулуваните хандбални клубове в далечното и близко минало в спортната история на България. В интервала 1976-1991 година печели над 40 трофея и прави няколко пробива в европейските клубни шампионати, в това число полуфинал при дамите. Мъжкият тим на ЦСКА доближава до удивително достижение - 82 следващи победи във всички шампионати в границите на съвсем две години. След последната шампионска купа на женския тим през 1991 година и последната купа на България, извоювана от мъжкия тим през 2002 година, тимовете в другите върастови категории в школата на ЦСКА последователно понижават, а с тях и триумфите на тима.

Организирана е акция за събраните на средства, с цел да се изплатят част от отговорностите и да се извършат належащи поправки.

Залата и прилежащите съблекални и пространства са в извънредно неприятно положение, което едвам разрешава провеждането на спортна активност. В последните години управлението на клуба съумя със лични средства да подмени осветлението на залата, както и да обезпечи превоза и монтажа на към този момент употребена PVC спортна настилка за хандбал, която беше предоставена на клуба безплатно. Към момента е нужен наложителен ремонт на покрива, който при дъжд тече на няколко места и образува огромни локви по терена. Също по този начин, залата се нуждае от замяна на остъкляването и изолираност, главен ремонт на съблекални и пространства, обезпечаване на някакъв тип отопление за студения сезон и други поправки и консумативи.

Хандбален клуб ЦСКА не получава никакво финансиране към сегашния миг, както и в последните най-малко 10 години при предходното управление на клуба.

В резултат на това клубът е в затруднено финансово състояние - има насъбрани отговорности за над 50 000 лв., които не разрешават приемане на средства от Министерство на младежта и спорта. Единствената поддръжка идва от компания на предходен играч на клуба, която оказва помощ с обезпечаване на превоз за юношите, при пътешестване за спортни надпревари отвън София.

" Нека спасим клуба и да осигурим нужните минимални условия, с цел да върнем децата на игрището! ", зоват почитатели на ЦСКА.

Може да помогнете тук.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР