Хана Кокрофт може да е сред най-разпознаваемите параолимпийци на Великобритания,

...
Хана Кокрофт може да е сред най-разпознаваемите параолимпийци на Великобритания,
Коментари Харесай

Носителка на пет параолимпийски титли: Плащам повече, за да участвам на състезания, отколкото печеля накрая

Хана Кокрофт може да е измежду най-разпознаваемите параолимпийци на Англия, само че постоянно й се постанова да поправя хората, когато предполат, че нейната банкова сметка " има доста нули " в края.

" Винаги е потрес за тях, когато кажа, че в действителност заплащам повече, с цел да вземам участие в съревнование, в сравнение с спечелвам най-после ", разяснява Кокрофт.

" Хората чакат, че като параолимпийски златен медалист аз съм в същата лодка като Джес Енис-Хил и Мо Фара, само че не съм. Ако очакваш да правиш това и да бъдеш милионер, ти си в неверната работа ", добави английската параолимпийка.

Спортът за хора с увреждания не е на ниска цена, когато разноските за инвалидни колички и друго профилирано съоръжение се прибавят към нормалния лист с разноски. Не оказва помощ доста и фактът, че в параспорта паричните награди съвсем " не съществуват ".

Като уредник на Параолимпийските игри, Международният параолимпийски комитет (IPC) не предлага парични награди нито на водещото си събитие, нито на надпреварите за 10-те спорта, за които работи като интернационална федерация, в това число лека атлетика и плуване.

Носителката на пет параолимпийски трофеи и 12 международни добави, че тя просто е привикнала със обстановката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР