Hana Bank Korea Open, финалЕкатерина Александрова – Йелена Остапенко 7-6(4),

...
Hana Bank Korea Open, финалЕкатерина Александрова – Йелена Остапенко 7-6(4),
Коментари Харесай

Екатерина Александорва спечели титлата в Сеул


Hana Bank Korea Open, край

Екатерина Александрова – Йелена Остапенко 7-6(4), 6-0

Екатерина Александрова завоюва купата на WTA 250 шампионата в Сеул след двусетов триумф над първата сложена Йелена Остапенко. По този метод рускинята завоюва своята втора WTA купа за сезона и общо трета в кариерата си.

Александрова записа повече асове (6-3) и завоюва 75% от точките си на първи сервис (27/36). Рускиянта осъществя шест от седемте си точки за пробив (86%), до момента в който Остапенко оползотвори три от своите шест брейкпойнта (50%).

Мачът стартира по-добре за Остапенко, която поведе с 2-0, само че Александрова последователно увеличи равнището си и възвърне равенството. Двете си размениха по още няколко пробива, като шампионката на Ролан Гарос пропусна сетпойнт при 6-5. В крана сметка се стигна до тайбрек, в който Александрова още веднъж навакса пасив от 2-0 и съумя да се наложи със 7-6(4) в края на първата част.

Във втория сет придвижването на Остапенко по корта бе очевидно затруднено и при 3-0 в интерес на Александрова латвийката изиска здравно спиране поради болки в десния крайник. След подновяването на играта обаче ситуацията на международната №19 не се усъвършенства и в последна сметка Александрова победи със 7-6(4), 6-0 по-късно под час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР