Хамза Бин Ладен, синът на основателя на терористичната мрежа Ал

...
Хамза Бин Ладен, синът на основателя на терористичната мрежа Ал
Коментари Харесай

Синът на Осама бин Ладен загинал при въздушен удар

Хамза Бин Ладен, синът на създателя на терористичната мрежа " Ал Кайда " Осама Бин Ладен, е умрял при въздушен удар, настояват американски медии, като се базират на източници от разузнаването. Не излиза наяве нито къде тъкмо, нито на коя дата е бил премахнат. Няма и изрично удостоверение на известието за гибелта на сина на Осама. 

Бин Ладен-младши, за който се счита, че е към 30-годишен, пускаше аудио и видеозаписи с апели за набези против Съединени американски щати и други страни. През февруари Държавният департамент на Съединени американски щати обяви награда от 1 милион $ за информация, която би довела до " разпознаването или установяването на местонахождението " на Хамза, избран от ведомството като значим водач в терористичната организация  " Ал Кайда ".

Американските тв канали Ен Би Си и Си Ен Ен, както и в. " Ню Йорк таймс ", настояват, че Хамза бин Ладен е погубен при военна интервенция в последните две години, като в нея са взели участие и Съединени американски щати. За гибелта му няма удостоверение от " Ал Кайда ". Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, както и съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън отхвърлиха да разясняват известията в американските медии. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР