Хамилтън взе правилното решение да се присъедини към Ферари и

...
Хамилтън взе правилното решение да се присъедини към Ферари и
Коментари Харесай

Гюнтер Щайнер: Хамилтън взе правилното решение с Ферари

„ Хамилтън взе вярното решение да се причисли към Ферари и може завоюва осма международна купа във Формула 1 с италианския тим “. Това съобщи някогашният началник на тима на Хаас Гюнтер Щайнер, представен от Sky Sports.

Люис Хамилтън шокира почитателите на Формула 1 по време на предсезонната акция, като реши да напусне Мерцедес след 12 години и да се причисли към Ферари през 2025-а година.

Първите признаци сочат, че този ход ще бъде от изгода за възможностите на седемкратния международен първенец да добави към рекордния си резултат от 103 победи в надпревари, защото „ Ферари “ изпревари доста „ Мерцедес “ по време на първите три надпревари за сезона.

Карлос Сайнц, който ще бъде сменен от Хамилтън в „ Скудерията “, завоюва Гран при на Австралия, до момента в който Мерцедес претърпя отпадане и на двата си болида и изостана на 68 точки от италианския тим в класирането при конструкторите.

„ Изглежда, че той взе вярното решение “, сподели Щайнер, който е дипломат за Гран при на Маями през май.

„ Той (Хамилтън) направи същото, когато напусна Макларън, с цел да отиде в Мерцедес, тъй че може би и този път е направил вярно. Но мисля, че за него това е по-скоро ново предизвикателство. Той е в тима от 11 години, спечелил е шест шампионата, има положителни взаимоотношения там. Мисля, че това е просто последната стъпка в кариерата му, че желае ново предизвикателство. И явно, когато последното ти предизвикателство е Ферари, е хубаво да имаш тази опция ", акцентира някогашния необут на Хаас.

„ Мисля, че няма невъзможни неща. През 2026-а година ще има изцяло нови правила за моторите и шаситата, тъй че тогава колите ще бъдат модифицирани. И в случай че Люис има малко шанс и е на вярното място, в случай че Ферари създаде добър автомобил, е допустимо да получи осмата си шампионска купа “, добави той.

Lewis Hamilton has made the right decision to join Ferrari and could win an eighth F1 title, says Guenther Steiner via I don't agree. Even if you put Hamilton in a Red Bull right now he still won't perform. He just doesn't have it anymore.
— Kiddo (@Eiman77kurt)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР