Хамбургер ШФ надви с 1:0 като гост Херта (Берлин) в

...
Хамбургер ШФ надви с 1:0 като гост Херта (Берлин) в
Коментари Харесай

Хамбургер спечели първия дуел с Херта, мечтата е все по-близо

Хамбургер ШФ надделя с 1:0 като посетител Херта (Берлин) в първия бараж сред двата отбора за единственото останало вакантно място в Бундеслигата. Гола вкара Людовит Рейс в 57-ата минута, когато се опита да центрира, само че прати топката над вратаря Оливер Кристенсен. Домакините имаха своите шансове преди почивката, само че ги пропиляха и в този момент ги чака доста тежък реванш на " Фолкспаркщадион " след 4 дни.

Как стигнаха до този мач двата тима? Херта беше в отлична позиция да се избави непосредствено, само че в последния кръг от Бундеслигата загуби с 1:2 гостуването си на Борусия (Дортмунд). В същото време Щутгарт трагично победи Кьолн, като се изравни по точки със " Старата дама " и резервира мястото си в елита с помощта на по-добрата си голова разлика.

Хамбургер имаше сложен сезон и в един миг изглеждаше, че няма да има сили да се бори за завръщане измежду най-хубавите. Силният заключителен спринт и петте следващи победи обаче изведоха отбора до третото място във Втора Бундеслига. И тук головата разлика беше решаваща, а разочарованието остана за Дармщат.

В състава на Херта имаше доста отсъстващи, а Феликс Магат реши да не пусне измежду титулярите ветерана Кевин-Принс Боатенг. Атаката поведе Ишак Белфодил, подкрепян от Лука Волшлегер, Суат Сердар и Максимилиан Мителщет. В средата на терена си партнираха Никлас Щарк и Люка Тусар.

Хамбургер действаше в система 4-3-3, като в предни позиции треньорът Тим Валтер заложи на Бейкъри Джата, Роберт Глацел и Сони Кител, а в халфовата линия стартираха Максимилиан Рор, Йонас Меферт и Людовит Рейс.

Началото беше внимателно, а първото по-интересно състояние пред някоя от вратите сътвори Белфодил. Французинът дриблира сред няколко бранители и стигна до наказателното поле, след което падна. Реферът Харм Осмерс обаче подмина претенциите на Херта за дузпа. След средата на полувремето берличани подвигнаха темпото и заиграха много по-агресивно, което донесе жълти картони на опорните полузащитници Щарк и Тусар.

В 33-ата минута звездата на Хамбургер Глацел опита удар от ъгъла на наказателното поле, само че Оливер Кристенсен внимаваше. Съдията прегледа обстановката за възможна игра с ръка на Петер Пекарик, само че реши, че такава не е имало и даде знак дуелът да продължи. В 40-ата минута Рор центрира от десния фланг, а Глацел засече с глава и малко не му доближи да открие резултата. Секунди преди почивката Белфодил прати топката в мрежата на гостите, само че голът му беше анулиран поради засада.

С началото на втората част Стеван Йоветич размени Волфшлегер и наличието на черногореца незабавно се усети. След негов пас Суат Сердар получи опция да стреля от добра позиция, само че топката излезе в навън. В 56-ата минута самият Йоветич пропусна да открие за Херта, а в ответната офанзива Рейс опита да центрира, само че вместо това трансферира Кристенсен и Хамбургер изненадващо излезе напред, въпреки и с огромна доза късмет.

Домакините пробваха да отговорят незабавно, само че Фернандеш отрази удар с левия крайник на Белфодил. Магат усили офанзивната линия на отбора си с включването на Линус Гехтер и Марко Рихтер, само че Херта мъчно стигаше до голови обстановки. За тима от Берлин обаче остава вярата да обърне нещата в своя изгода на реванша в понеделник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР