Hamburg European Open, първи кръгЛоренцо Музети – Душан Лайович 6-7(4),

...
Hamburg European Open, първи кръгЛоренцо Музети – Душан Лайович 6-7(4),
Коментари Харесай

Музети спаси два мачбола и елиминира Лайович в Хамбург


Hamburg European Open, първи кръг

Лоренцо Музети – Душан Лайович 6-7(4), 7-6(4), 6-3

Лоренцо Музети се класира за осминафиналите на ATP 500 шампионата в Хамбург след трагична победа над Душан Лайович. Италианецът бе доста покрай отпадане, откакто загуби първия сет и му се наложи да избавя два мачбола във втория, само че съумя да излаз от сложната обстановка и стигна до зрелищен поврат. Днешният триумф бе първи за родения в Карара тенисист от месец май насам, когато надви над Себастиан Корда във втори кръг на Мастърса в Мадрид.

Опонент на Музети в идната фаза ще бъде Емил Руусувуори или третия в схемата Диего Шварцман.

Световният №65 беше по-резултатен на начален удар (80-72), като завоюва 77% от точките си на първи сервис (63/82). Музети бе и доста по-прецизен при възможностите си за пробив, оползотворявайки два от четири (50%), до момента в който Лайович осъществя единствено един от седемте си брейкпойнта (17%).

Лайович имаше опция да пробие още в първия гейм, само че Музети избегна заплахата и завоюва подаването си. Италианецът бе този, който осъществя първия брейк в мача, и направи резултата 4-2 в своя изгода. Световният №75 обаче възвърне равенството и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него сърбинът поведе с 3-0, като макар напъните си Музети не съумя да му отнеме самодейността и разликата от три точки се резервира за 7-6(4).

Музети пропиля два брейкпойнта в самото начало на втория сет и това можеше да му струв доста скъпо, защото Лайович стигна до мачбол при 5-4. Той обаче не бе осъществен, а след това сръбският тенисист пропусна още една опция да завърши мача при 6-5. Така се стигна до нов тайбрек, който стартира по подобен метод – с преднина от 2-0 за Лайович. Този път обаче Музети реагира доста по-добре и направи серия от пет следващи безответни точки. Това наклони везните в интерес на италианеца и той изравни сетовете след 7-6(4).

Това развиване на дуела зареди Музети със самочувствие и в заключителния сет той стартира да показва доста по-динамичен и нападателен тенис. Този метод на италианеца даде резултат и той стигна до ранен пробив, повеждайки решително с 3-0. Лайович можеше да върне интригата, само че в деветия гейм пропусна два следващи брейкпойнта и Музети завоюва подаването си, оформяйки крайното 6-7(4), 7-6(4), 6-3 след три часа игра.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Ботик ван де Зандсхулп – Алехандро Давидович Фокина 4-6, 4-6

Марко Топо – Алекс Молчан 5-7, 3-6

Лоренцо Музети – Душан Лайович 6-7(4), 7-6(4), 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР