Хамас за първи път се извини на жителите на Газа

...
Хамас за първи път се извини на жителите на Газа
Коментари Харесай

Хамас се извини на жителите на Газа за страданията от войната

" Хамас " за първи път се извини на жителите на Газа за страданията, породени от войната, оповестява " Франс прес ".

В просторно изказване, оповестено в неделя вечерта в " Телеграм ", палестинската формация се " извинява " за компликациите, породени от войната против израелската войска, която продължава съвсем шест месеца. Тя обаче още веднъж декларира решимостта си да продължи тази война, която съгласно " Хамас " би трябвало да докара до " победа и независимост " за палестинците.

Групировката насочи " благодарствено обръщение към хората " в линията Газа , чието " безсилие " признава.
 32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство
32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство

През последните 24 часа има данни за 76 убити и 102 ранени палестинци, заяви министерството

Ислямисткото придвижване настоя за ограниченията, които твърди, че се е пробвало да вкара, с цел да облекчи компликациите, като опити за " надзор на цените " в границите на своите благоприятни условия " поради продължаващата експанзия ".

" Хамас " отбелязва и че обменя информация с " всички съставни елементи " на обществото в Газа , като загатва други въоръжени придвижвания, " национални комитети " и " фамилии ", с цел да " позволи проблемите, породени от окупацията ".

Хуманитарните потребности в анклава са големи, защото още преди войната - от 2006 година насам, той е подложен на израелска обсада и страда от беднотия и безработица. Доставките на помощи са затруднени и п о-голямата част от популацията е изселено в най-южната част, към Рафах, покрай затворената граница с Египет.

Според оценки на Организация на обединените нации в този град, който е имал по-малко от 300 000 поданици преди войната, в този момент живеят над един милион палестинци.

През последните месеци разнообразни лица на " Хамас ", като Халед Мечал, някогашен началник на политическото бюро на групировката, показаха мнение, че са нужни " жертви " за " освобождението " на палестинците.

" Недопустимо ": Европейски Съюз скастри Израел за глада в Газа

Борел упрекна Тел Авив, че го употребява като оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР