Хамас публикува нов видеоклип, на който се вижда как въоръжени

...
Хамас публикува нов видеоклип, на който се вижда как въоръжени
Коментари Харесай

“Хамас” снимат отвличания на израелски бебета и публикуват видео кадрите

" Хамас " разгласява нов видеоклип, на който се вижда по какъв начин въоръжени мъже си играят с отвлечени израелски деца и бебета и ги държат в ръце, като по този метод се пробват да покажат по какъв начин терористичната формация се отнася с пленниците.

Във видеото, оповестено в,се виждат няколко неидентифицирани мъже, облечени във военни униформи и тактически жилетки, които наподобяват, че се грижат за дребните заложници в нещо, което наподобява като характерен дом отпредградията.В един от сегментите по-голямото дете, което е на не повече от 5 години, седи в скута на един от похитителите си, до момента в който терористът постепенно люлее бебето в количка, а на близката маса ясно се вижда автомат.

Следващ кадър демонстрира какдруг войник люлее бебето в едната си ръка, а в другата държи автоматизирано оръжие.Към края на клипа мъж с балаклава и зелена лента на главата държи по едно дете във всяка ръка и се обръща непосредствено към камерата на арабски език.

Когато става въпрос за военни закононарушения, тези, в които са забъркани деца, се считат за изключително жестоки в интернационалната общественост. Организация на обединените нации дефинира отвличането на деца по време на война като едно от шестте " тежки нарушавания ", които интернационалната организация осъжда наред със зверства като набези против лечебни заведения и учебни заведения и рекрутиране на деца бойци.



В петък,Израел стартира да разпръсква хиляди листовки в Газа, в които призоваваше жителите да " изоставен неотложно ", до момента в който " Хамас " призоваваше жителите да не се преценяват с тези заповеди. Израел подреди всеобщата евакуация на до 1,1 млн. палестинци от северната част на линията Газа през идващите 24 часа преди евентуална сухопътна инвазия, ориентирана против " Хамас ".

Повече от 2 милиона палестинци, в това число над един милион деца, живеят в линията Газа с повърхност 140 кв. благи - едно от най-гъсто обитаемоте места на Земята. Снимки от Газа показватмасово напредване към южната част на крайбрежния анклав, почнало в петък. Цивилни жители се тълпят в коли, таксита, пикапи и даже в каруци, теглени от магарета. Пътищата се изпълват със змиевидни опашки от коли, натоварени с куфари и матраци.

Междувременно Хамас отхвърли предизвестието, като сподели на жителите да " останат непоколебими в домовете си " и да " застанат твърдо пред лицето на тази отвратителна психическа война ".

Припомняме, че централно място в този израело-палестински спор заемат земите, които имат историческо и религиозно значение както за еврейските, по този начин и за палестинските общности. За еврейския народ, тази територия съставлява библейската Обетована земя, където техните предшественици се заселват след излизането си от Египет. Това е свещената татковина на древен персони като Авраам, Исаак, Яков и цар Давид.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР