Хамас проби на 22 места 50-километрова стена за 1 милиард,

...
Хамас проби на 22 места 50-километрова стена за 1 милиард,
Коментари Харесай

Тома Томов: Хамас проби на 22 места 50-километрова стена за 1 милиард

Хамас проби на 22 места 50-километрова стена за 1 милиард, описа в ефира на БТВ журналистът Тома Томов в коментар за войната сред Хамас и Израел, която стартира на 7 октомври.

 

" Един израелски военачалник е погубен, различен по долни дрехи е отведен в газа ", продължи Тома Томов в предаването " Лице в лице ". Анализаторът обърна внимание, че единствено преди дни в " Ню Йорк Таймс " е излязла публикация, предизвестие. В нея се казвало, че хиляда израелски летци отхвърлят да летят за държавното управление на Нетаняху, хиляди чиновници на специфичните служби отхвърлят да работят за него.

 

Хамас торпилира политиката на Съединени американски щати за нов Кемп Дейвид, уточни Тома Томав. И изясни, че политиката на Съединени американски щати е била да се търси доближаване сред Израел и Саудитска Арабия, която е водач в ислямския свят. Залогът е бил да има страна Палестина и кралството да получи достъп до нуклеарни технологии. Нападението на Хамас поставя завършек на тези проекти. Принц Мохамед Бин Салман, който ръководи Саудитска Арабия, мъчно ще убеди своя народ, че има нужда от съдействие с Израел, откакто се убиват палестинци, уточни Тома Томов.

 

Неговият извод е, че стартира нова огромна игра сред международните играчи Китай, Съединени американски щати, Русия, в която обаче се намесват и районни сили като Иран, Турция и Саудитска Арабия.

 

Попитан за ролята на Техеран в спора, Тома Томов сподели:

" Иран е велика районна мощ, те се опънаха на Съединени американски щати. Сега Съединени американски щати освободиха 6 милиарда $ блокирани активи против освобождението на 5 пандизчии. С офанзивата на Хамас се взривява концепцията на американците за това структура в района, успеха е на Иран. Израел влиза в злополучие, в стихия. "

 

След като Израел блокира изцяло линията Газа и стопира тока и достъпа на храна там, тази територия се трансформира в затвор навън, в който има 2,2 милиона души, счита Тома Томов.

 

На въпроса вижда ли пръст на Русия в ставащото в Близкия изток, журналистът отговори внезапно: " Не желая да се занимавам с агитация! Година и половина не приказвам, тъй като не желая да вземам участие в агитация! "

 

Според него от 1948 година до момента не е имало потребен ход в Близкия изток, има единствено войва, война, война, счита журналистът.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР