Хамас покани Илон Мъск в Газа, за да види опустошението

...
Хамас покани Илон Мъск в Газа, за да види опустошението
Коментари Харесай

Хамас покани Мъск в Газа

Хамас предложения Илон Мъск в Газа, с цел да види опустошението на палестинската територия, подложена на израелски набези, откакто високотехнологичният милиардер придружи Бенямин Нетаняху, с цел да инспектира кибуц, станал цел на офанзивите на Хамас.


" Каним го да посети Газа, с цел да види мащабите на кланетата и разрушенията, осъществени против народа в Газа, в сходство със стандартите за обективност и меродавност ", съобщи Осама Хамдан, почитан чиновник на Хамас, на конференция в Бейрут във вторник.

Появата на Мъск дружно с израелския министър-председател в Кфар Аза, кибуц на 2 благи от границата с Газа, където повече от 50 души бяха убити от нападатели на Хамас, също провокира рецензии от страна на израелците.

На 15 ноември създателят на компанията за електрически коли " Тесла " и притежател на платформата за обществени медии X, известна преди като " Туитър ", разгласява и поддържа обява, в която упреква евреите в " ненавист към белите ", а на идващия ден поддържа обява, в която се споделя " На всеки е разрешено да се гордее с расата си, като се изключи белите хора ".

Ретуитовете не бяха упоменати при визитата на Мъск в Кфар Аза, а вместо това магнатът направи забележки, в които се съгласи с представянето на Нетаняху за войната против Хамас.

" Тези, които имат желание да убиват, би трябвало да бъдат обезвредени ", сподели той. " Трябва да се спре пропагандата, която образова хората да бъдат убийци в бъдеще. И по-късно, да се направи Газа просперираща. И в случай че това се случи, мисля, че ще има положително бъдеще ".

Посещението на Мъск в Израел се състоя по време на паузата в израелската военна акция, с цел да може Хамас да освободи заложниците, а Израел да освободи палестинските пандизчии от своите затвори, само че Нетаняху се зарече, че Израел ще възобнови интервенциите незабавно откакто краткотрайното преустановяване на огъня завърши.

Ръководените от Хамас управляващи правят оценка броя на починалите измежду жителите на Газа на повече от 14 000 души.

Джо Байдън значително поддържаше Израел във военната му акция и Съединени американски щати помогнаха за попълване на израелските ресурси от оръжия и муниции, само че в последно време администрацията му изрази безпокойствие от високия брой жертви измежду цивилното население в Газа и прикани Израел да промени тактиката си, преди да придвижи войната в южната част на Газа./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР