Хамас каза, че това е причинено от израелски въздушен удар.

...
Хамас каза, че това е причинено от израелски въздушен удар.
Коментари Харесай

Война Израел-Хамас: Палестинският посланик обвинява Израел за взрива на болница в Газа

Хамас сподели, че това е породено от израелски въздушен удар. Но това беше отречено от Израелските отбранителни сили, които споделиха, че детонацията е породена от ракета, изстреляна неправилно от съдружника на Хамас, Палестинския ислямски джихад - изказване, което групата опровергава.

Израел-Газа последно: Израел удари Западния бряг и Газа, откакто дадоха обещание да засилят офанзивите

През нощта Канада стана следващата страна, която поддържа версията на Израел за събитията, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че детонацията е осъществена от „ другия екип “ по време на визитата му в Тел Авив предходната седмица.

Обединеното кралство подсети, че е по-предпазливо, като Риши Сунак предизвести да не се " бърза с присъдата " за това кой стои зад детонацията, до момента в който държавното управление преглежда доказателствата.

Но говорейки пред Sky News Sunday Morning с Тревър Филипс през днешния ден, Хусам Зомлот - който съставлява Организацията за избавление на Палестина (ООП) и осъжда офанзивите на Хамас - упрекна Израел.

Войната сред Израел и Хамас: пропускателният пункт за Египет се отваря, с цел да разреши на дребна партида животоспасяваща помощ да влезе в линията Газа

Изображение: Палестинският дипломат Хусам Зомлот упрекна Израел за детонацията.

„ Практически видяно, ние не имаме вяра, че огневата мощност е благосъстоятелност на някого, освен в Палестина, само че и в района, с изключение на Израел “, сподели посланикът.

Той добави: „ Знам тъкмо върхът на Израел за 75 години... когато видят отвращение от хора на съвестта... когато знаят, че това, което са създали, е безусловно ужасяващо, първото нещо, което вършат [е] да го отхвърлят.

„ И логиката, постоянно логиката... е, че палестинците се самоубиват. “

Г-н Зомлот удвои заключението си, като сподели, че неговата организация е „ сигурна, че [взривът] е израелски бомбардировка ", само че той сподели, че ООП ще одобри заключенията на английски прокурор от Международния углавен съд, когато тяхното следствие завърши.

Той също по този начин прикани както медиите, по този начин и обществеността да не се концентрират единствено върху гърмеж в болница, потвърждавайки: „ Само ден по-късно [Израел] бомбардира третата най-стара черква на земята... убивайки 18 палестински християни.

“[Можете] да ми кажете, че това е за Хамас, само че това е Израел. "

Очевидци описаха детонацията в болница в град Газа пред Sky News.

Посланикът също по този начин употребява изявлението, с цел да осъди офанзивата на Хамас на 7 октомври, като сподели: „ Трагично е и се усещам с всяко семейство. Загубих шестима от разширеното си семейство единствено предходната седмица. Знам какво е възприятието [като ]. “

Но той сподели, че сега палестинците се усещат „ невидими “ на фона на спора и „ филантропичната злополука “, разиграваща се в Газа, като сподели, че има „ касапница “ и „ смут “ на всички места и обстановката е „ невиждана ".

" Изказвам своите съболезнования за цивилни животи, несъмнено, " сподели господин Zomlot. „ Но тук не става въпрос за отговора, а за въпроса – въпросът загатва, че животът ни е по-малко значим.

„ Убийствата на Западния бряг се случват през цялата предходната и тази година, разрушаването на къщи тази година в рекорден брой, този диалог в никакъв случай не се случва, до момента в който израелците не бъдат засегнати.

„ Животът ни има значение. Всички човешки същества са равни. “

Ръководителят на Организация на обединените нации за филантропична помощ Мартин Грифитс сподели, че е „ песимистично " за повече доставки, достигащи Газа в неделя.

Г-н Zomlot сподели, че PLO стои зад апелите за решение с две страни - като Обединеното кралство и Съединени американски щати - само че добави: " Нежеланието на Израел да тръгне по този път е основало всичко това обстановка, освен в Газа.

„ Това, което Израел прави, няма нищо общо с Хамас – това е възмездие и последователи на надмощието, които желаят да употребяват момента, с цел да довършат [решението за две държави]. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР