(Хамас) изпрати отговора си на братята от Катар и на

...
(Хамас) изпрати отговора си на братята от Катар и на
Коментари Харесай

Хамас и Израел се доближават до споразумение за прекратяване на огъня

" ( " Хамас " ) изпрати отговора си на братята от Катар и на медиаторите. Приближаваме се към сключването на съглашение за преустановяване на огъня ", сподели Хания в малко известие, оповестено в акаунта на палестинското придвижване в " Телеграм ", предадоха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Лидерът на " Хамас " повтори същото в изказване, изпратено до Ройтерс. Текстът не съдържа детайлности.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази оптимизъм, че е на път да бъде реализирано такова съглашение, напомня Ройтерс.

Ден по-рано Катар, който посредничи за освобождението на заложници, държани от " Хамас " в линията Газа, сподели, че остават единствено " доста дребни " спънки пред постигането на договорка по въпроса, отбелязва Агенция Франс Прес.

Вчера Исмаил Хания се срещна в Катар, където живее, с председателката на Международния комитет на Червения кръст Миряна Сполярич.

" Хамас " взе към 240 заложници при нападението си в Израел на 7 октомври. От няколко дни се приказва, че е на път да бъде реализирано съглашение за освобождение на част от пленниците в подмяна на преустановяване на огъня, което да разреши доставките на филантропична помощ, от каквато популацията на линията Газа изпитва обезверена потребност.

На този стадий обаче насилието не стопира.

Най-малко 17 души са били убити при израелски въздушен удар в бежанския лагер Нусейрат, в централната част от линията Газа, в среднощ, заяви палестинската публична новинарска организация УАФА, представена от Ройтерс.

Тези данни не са тествани по самостоятелен път. Засега няма коментар от страна на израелската войска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР