"Хамас е името на съпротивата срещу окупацията", пише в заглавие

...
"Хамас е името на съпротивата срещу окупацията", пише в заглавие
Коментари Харесай

Ердоган: Израел е окупатор, Хамас - съпротива

"Хамас е името на съпротивата против окупацията ", написа в заглавие в. "Йени акит ", като цитира изявление на президента на Турция Реджеп Ердоган.

"Израел е окупатор там. "Хамас " не е терористична организация, а съпротивително придвижване, което се пробва да освободи земите си ", е декларирал турският водач. Ердоган счита също, че поддръжката на Турция за Палестина тревожи Израел, чиито ръце, по думите на Ердоган са "оцапани с кръвта на почтени хора ".

"Важно е да проявим обединен метод по отношение на несправедливостите и неправдите на Израел. Трудно може да се каже обаче, че интернационалната общественост и даже Арабската лига и ислямският свят демонстрират стремежи съдбоносен метод по този въпрос ", съобщи още турският президент.

"Йени шафак " също откроява рецензиите на Ердоган към интернационалната общественост по отношение на реакцията й във връзка с събитията в Газа.



"ООН завърши, изчерпа се, срина се. Ако премълчаването пред тиранията продължи, светът бързо ще бъде тласнат към безпорядък, в който доминира бандитизмът ", предизвести той.

"Йени шафак " отбелязва, че всички упования са ориентирани към утрешната среща на Организацията за ислямско съдействие в Истанбул, "която ще бъде последна опция против разрушителните проекти на Съединени американски щати и Израел, ориентирани против нашия географски район ".

"Палестина не е сама ", "Ерусалим е алената ни линия ", декларира Ердоган, изтъквам от "Милят ".

Вестникът разяснява, че новото изявление на турския президент, направено пред публицисти в Лондон, още веднъж ще "вбеси " израелския министър председател Бенямин Нетаняху.



Ердоган се оплака, че Израел не разрешава на Турция даже да прибере за лекуване ранените палестинци, написа и в. "Таквим ". Окачествявайки като "позорна картина " протичащото се в Палестина, турският президент е споделил: "Опитваме се да евакуираме ранените в Газа, само че по въпроса за лекуване нито Израел обезпечава опция, нито Египет ", сподели Ердоган.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР