Хамас държи между 200 и 250 израелски заложници в Газа.

...
Хамас държи между 200 и 250 израелски заложници в Газа.
Коментари Харесай

Хамас държи между 200 и 250 израелски заложници в Газа

Хамас държи сред 200 и 250 израелски заложници в Газа. Това разгласи през вчерашния ден представител на военното крило на групировката във видеообръщение, представен от Ройтерс.

Сред заложниците има високопоставени израелски офицери от дивизия " Газа ". Това сподели ръководителят на " Хамас " Халед Мешаал през вчерашния ден в изявление за телевизия " Ал Арабия ", оповестено в канала в " Телеграм " на групировката.

Мешаал заяви още, че групировката може да употребява заложниците като разменна монета за освобождението на 6000 палестинци, намиращи се в израелски затвори.

Вчера Хамас популяризира видео, в което се демонстрира една от взетите заложнички по време на офанзивата против Израел предходната седмица, съобщи Ройтерс. На фрагментите се вижда жена с засегната ръка, която е превързвана от неидентифициран медицински служащ. Тя се показва като 21-годишната френско-израелска гражданка Миа Шем и моли да се върне при фамилията си допустимо най-бързо.

 Представител на фамилията, което е измежду групата от френски фамилии, които предходната седмица се обърнаха към френския президент Еманюел Макрон с апел за помощ по освобождението на изчезналите им родственици, удостовери нейната идентичност пред Ройтерс.

Израелските военни направиха изказване, в което споделят, че са в непрекъснат контакт със фамилията на Шем и осъждат Хамас като " кървава терористична организация ". Израелската войска разгласи, че са подхванати " всички разследващи и оперативни ограничения " за връщането на пленниците.

" Във видеоклипа Хамас се пробва да се показа като хуманна организация, макар че е виновна за убийства и похищение на бебета, дами, деца и възрастни хора ", се показва в изказването.

По-рано военното крило на Хамас съобщи, че пленниците, които не са израелци, са " посетители ", които ще бъдат освободени, " когато събитията го разрешат ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР