Хълцането е неприятно явление, с което на всеки от нас

...
Хълцането е неприятно явление, с което на всеки от нас
Коментари Харесай

6 елементарни трика за спиране на хълцането


Хълцането е неприятно събитие, с което на всеки от нас се постанова да се оправи. Това се случва заради контракции на диафрагмата, породени от раздразнение на блуждаещия нерв. За страдание, няма лек за хълцането, все пак, простите трикове ще ви оказват помощ да се справите с това неловко положение, за което ще научите по-късно.

Според някои проучвания, една лъжица захар е известно лекарство против хълцане. И това е, тъй като песъчинките й могат леко да раздразнят хранопровода или да подтикват вагусовия нерв. Установено е, че този способ дейно работи при 19 от 20 пациенти. Така че, за какво не опитате?



Едно изследване демонстрира, че киселинните съединения, като тези, които се намират в оцета, отстраняват хълцането. Ето за какво, вие може да хапнете, с цел да се отървете от неприятните чувства, по-късно да капнете малко оцет на езика си. Имайте поради, че този способ не работи неотложно, тъй че резултатът ще отнеме малко време.

Голяма лъжица фъстъчено масло е типичен лек за хълцането. И всичко това с помощта на консистенцията на продукта. В реалност, в процеса на дъвчене маслото ще се придържа към езика и зъбите. И до момента в който вие “изтръгвате ” продукта, дъхът ви ще се задържи, което ще спомогне за усмиряване на хълцането. Някои специалисти считат, че фъстъчено масло също оказва помощ да се покрие хранопровода със предпазен филм. Но множеството имат вяра, че той има душевен седативен резултат, който ви оказва помощ да контролирате дишането си.



Тук е един елементарен и прелестен трик, който да ви помогне да се отървете от хълцането. За да го приложите, дъвчете една чаена лъжичка от копър семена постепенно. Тази обичайната медицина може да работи, тъй като поглъщането на семената подтиква вагусовия нерв. И това, надлежно, успокоява хълцането.



Изсипете чаша вода и я покрийте с хартиена забрадка или салфетка и по-късно пийте през този характерен филтър. Този метод би трябвало да работи. В края на краищата, ще би трябвало да " издърпате " течността и това ще докара до напрежение на диафрагмата, което от своя страна може да противодейства на спастичните мускулни придвижвания, които предизвикват хълцане.



Ако нямате хартиени кърпи, към момента можете да се отървете от хълцането с чиста вода. Опитайте се да пийнете постепенно или направете гаргара с малко количество течност, с цел да облекчите хълцането. Свиването, което предизвиква преглъщането, оказва помощ за прекъсване на спазмите в диафрагмата.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР