Халщат е градче в австрийските планини, известно с красивите си

...
Халщат е градче в австрийските планини, известно с красивите си
Коментари Харесай

„Оставете ни намира“: Град със спиращи дъха гледки постави ограда, за да спре селфитата

Халщат е градче в австрийските планини, известно с красивите си гледки. То е и извънредно известна дестинация за фотоси - дотолкоз, че неотдавна градът сложи ограда, с цел да попречи на туристите да вършат толкоз доста фотоси.

Оградата бе отстранена, само че кметът на Халщат споделя, че желае да сложи табела, която да припомня на туристите, че в региона живеят хора, написа Би Би Си.

Повече от 1 милион туристи се насочат към Халщат всяка година, с цел да се снимат на фона на спиращите дъха гледки, за които се твърди, че са ентусиазъм за вълшебната земя във кино лентата на „ Дисни “ „ Замръзналото кралство “.

Снимка: iStock

Защо Халщат е толкоз известен?

Халщат е част от листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО и значима австрийска туристическа дестинация. Намира се сред Залцбург и Грац, на брега на едноименното езеро Hallstätter See.

Градчето е извънредно известно поради живописните си гледки. Известен е още като „ перлата на Австрия “. Наблизо има зашеметяващи солни и ледени пещери.

Сега милиони туристи посещават градчето всяка година, макар че в реалност в него живеят единствено няколкостотин души. Много хора се насочат към едно от местата, от което се открива панорама към града, езерото и планините, с цел да си вършат фотоси и селфита.

Снимка: iStock

Какво се е случило в Халщат?

Именно там при започване на тази седмица хората забелязали, че е сложена дървена бариера, която скрива известната панорама. Кметът на града съобщи пред австрийските вестници, че хората, които живеят в региона, желаят да бъдат оставени на мира.

Градът и преди е поставял ограничавания за колите и рейсовете, защото постоянно се достигал лимитът от 450 коли и 54 рейса.

Снимка: iStock

Защо правенето на селфита е проблем?

Това не е първият случай, в който на туристите се споделя да понижат правенето на фотоси в известни туристически дестинации.

Снимка: iStock

В Портофино, Италия, кметът твърди, че в града „ царува безпорядък “ поради всички туристи, които идват да снимат цветните къщи с аспект към морето. Затова на туристите е неразрешено да се задържат прекомерно дълго на избрани места.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР