Стоунхендж: Ново проучване предполага, че олтарният камък на историческия паметник може да не е уелски, както се смяташе досега

...
Хълмовете Пресели в Пембрукшър, на около 180 мили западно от
Коментари Харесай

Хълмовете Пресели в Пембрукшър, на около 180 мили западно от мястото в Уилтшир, са .

През последните 100 години олтарният камък в също се смяташе, че произлиза от последователностите на стария червен пясъчник в региона.

Но не беше идентифицирано конкретно местоположение за неговия източник.

Сега изследователите казват, че е време да „разширим хоризонтите си“, тъй като те предлагат да разгледаме по-отблизо Северна Великобритания, включително , Лейк Дистрикт и части от .

Изследването, ръководено от университета Абъристуит, беше публикувано в Journal of Archaeological Science.

A303 Планове за тунел Стоунхендж: ЮНЕСКО предупреждава, че новият път „не трябва да продължава в сегашната си форма“

< p>В документа експертите казват, че разглеждането на олтарния камък като „син камък“ е повлияло на дълготрайната представа, че идва от Уелс.

Сега те казват, че камъкът трябва да бъде „декласифициран“ като такъв , прекъсвайки връзката със сините камъни, получени от хълмовете Пресели.

„Не идва от Уелс“

Професор Ник Пиърс, един от авторите на статията, каза пред Sky News за олтарния камък , наричан Stone 80, е аномалия и трябва да се разглежда като отделна.

„Гледната точка по отношение на заключенията, които направихме от това, е, че не идва от Уелс и може би трябва да премахнете олтарния камък от тази група от сини камъни и го разгледайте независимо“, каза той.

Олтарният камък, пясъчник, има необичайно високо ниво на барий в сравнение с други подобни пясъчници, което може да бъде полезно при намирайки неговия източник и професор Пиърс смята, че изследването ще доведе до промяна в начина на мислене, когато се разглежда Стоунхендж.

Прочетете повече от Sky News:
Човек изминава 200 мили, за да се обади на железницата Северен-Южен Уелс връзка
„Огромни“ смущения в болницата с разпадащ се бетон

Той добави: „Да ги държим групирани заедно всъщност няма смисъл и мисля, че ще накара хората да започнат да гледат на това леко различен контекст от гледна точка на това как е попаднал там, кога е попаднал там, откъде е дошъл и т.н.

"Така че се надяваме, че ще доведе до някакви нови мисли за развитието на Стоунхендж."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР