Халил Рафати е главен изпълнителен директор на американската верига фреш

...
Халил Рафати е главен изпълнителен директор на американската верига фреш
Коментари Харесай

От бездомен наркоман до милионер собственик на компания

Халил Рафати е основен изпълнителен шеф на американската верига фреш питейни заведения SunLife Organics.

Само за няколко години той съумява да се трансформира от безприютен наркоман до съумял предприемач. Вижте едно забавно изявление с Рафати, оповестено от Entrepreneur:

Кой беше определящият миг в живота ви?

Халил Рафати: Когато бях на 34 години и от осем месеца не бях употребявал опиати, майка ми се обади и ми сподели, че е болна от рак. Аз бях скитник, изцяло опустошен, незавършил даже гимназия и осъждан нарушител. По никакъв метод не можех да й оказа помощ. Това бе дъното в моя живот.
Върнах се в къщата за посетители на моя другар, в която имаше надуваем дюшек и нямаше ток и мебели. Легнах там и заплаках. Осъзнах суровата истина, че съм се провалил изцяло. За първи път в живота ми поех цялостна отговорност за всичко, което ми се беше случило. Точно там сключих съглашение с Господ, че в никакъв случай повече няма да се усещам по същия метод.

Споделете забавен факт за себе си, който малко хора знаят.

Халил Рафати: Не владея някакви същински умения и не съм образован. Всеки път, когато кажа това, реакцията постоянно е “Я стига, отдай си заслуженото. ” Това обаче не е престорено примирение. Хората изпитват усложнения да одобряват, че някой, който не е образован, може да е съумял.

Ами, допустимо е. Не мога да пиша на компютър или да спелувам. Имам лека форма на дислексия и Синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност. Спрях да вървя постоянно на учебно заведение в шести клас и прекратих образованието си. Въпреки това съм основен изпълнителен шеф на сполучлива компания.

Какви са главните полезности, които движат вашата компания, и за какво ги избрахте?
Халил Рафати: Автентичност, почтеност и блян. Ние съществуваме, с цел да обслужваме нашата общественост и в никакъв случай да не вършим компромис с качеството на нашите съставки. Хората обичат SunLife Organics, тъй като ние не се опитваме да им продадем каквото и да било.

Същото важи и за моята книга “Аз забравих да умра. ” Написах я, с цел да оказвам помощ на хората — не ми пука дали ще си я купите или не. Раздавам доста копия гратис на хората, които се нуждаят и не могат да си разрешат да я купят. Интересувам се от чистото, достоверно себеизразяване.

Какво научихте от обичания си наставник?

Халил Рафати: Моят обичан наставник бе Гъс Николидас, който ми даде първата ми работа, когато бях на 12 години. Миех чинии в ресторанта му в Толедо, Охайо. Въреки че той ме научи на всичко, главният урок, който научих, стана по случайност.

Гъс постоянно ме караше да му чета, потвърждавайки, че нещо става с очилата му. Малко по-късно осъзнах, че той е спрял да върви на учебно заведение още изначало и не можеше да чете. Гъс работеше неуморно седем дни в седмицата.

Той се държеше благо с всички, изключително с тези, които нямаше какво да му дават в подмяна. Той плащаше анонимно за спортните униформи на децата от тимовете в бедните региони. Никой не знаеше, с изключение на щерка му и аз. Гъс ме научи да бъда благ с всички.

Какво бе най-голямото ви предизвикателство, когато започвахте бизнеса си? Как го преодоляхте?

Халил Рафати: Имах нулева реализация на желанията си, когато прохождах в бизнеса. Имах доста страхотни хрумвания, само че не можех да съумея. Тогава срещнах Хейли Горси, която стана мой бизнес сътрудник. Тя ми оказа помощ да основа възстановителния център Riviera Recovery и да го ръководя сполучливо.

След това създадохме SunLife Organics, която се разрасна от един фреш бар до сполучлива верига. Хейли също по този начин ми оказа помощ да напиша книгата си.

Наученият урок: Разберете кои са слабостите ви и обединете старания с някой, който разполага с характерностите, които ви липсват. Важно е да знаете и кои са мощните ви страни, само че от значително значение е да знаете слабостите си и да намерите някой, който да ви помогне да ги преодолеете.

Коя е най-често срещаната лидерска неточност?

Халил Рафати: Арогантността. Да се държиш като началник, като че ли ти командваш и другите са ти подчинени. Това може и да е работило преди 30 години, само че в днешната среда просто не работи, изключително с представителите на поколението на хилядолетието.

Как преценявате една добра бизнес договорка?

Халил Рафати: Добрата бизнес договорка постоянно би трябвало да се събира на един лист хартия. Ако някой не може да уточни няколко неща, обяснени на елементарен език, тогава договорката не е за мен. Също по този начин заобикалям смели изявления от рода на “Тази технология ще постави завършек на световното стопляне ” или “Тази инвестиция ще бъде все едно да купиш акции на Amazon на 10 $ броя. ”

Какви ежедневни ритуали следвате?

Халил Рафати: Денят ми стартира към 5:30 сутринта. Започвам с 1 час медитация, последван от 25-минутна разходка на плажа. След това упражнявам йога и стречинг в моята сауна.

Вечер заговявам с спирания от 18 или 19 часа до 11 часа на идната заран. Гледам да хапвам към 17 или 18 часа, по-късно не хапвам нищо друго. Лягам си в 21:30 или в 22 часа най-късно.

Върху какво работите сега?

Халил Рафати: В момента работя по втората си книга. Върви добре, само че изпитвам усложнения с дребните елементи. Първата ми книга бе толкоз сполучлива, че в този момент изпитвам голямо напрежение още веднъж да се оправя добре, което от време на време подтиска изобретателността.

Работя и по откриването на два нови магазина в Калифорния. Наскоро подписах договорка за още 10 магазина в Калифорния в идващите три години за 12 - 15 магазина в Тексас.

Споделете две или три неща от листата ви с неща, които желаете да извършите, преди да умрете?

Халил Рафати: Планирам да разрасна SunLife Organics до 100 магазина в Съединени американски щати, както и да отворя магазини в други страни. В последна сметка, ще отворя ресторант тук, в Малибу, и ще продам по-голям част от акциите на актуалната ми компания, само че това няма да се случи в идващите няколко години.

Искам също по този начин да експортирам повече лекции, тъй като се усещам удобно на сцената и имам доста неща, които да споделя. Много съм благополучен с живота, който съм блажен да пребивавам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР