Халфовете на Левски Борислав и Радослав Цоневи дадоха обширно интервю

...
Халфовете на Левски Борислав и Радослав Цоневи дадоха обширно интервю
Коментари Харесай

Близнаците: Искаме си в Левски, бихме се радвали да работим с човек като Мъри

Халфовете на Левски Борислав и Радослав Цоневи дадоха обстойно изявление за предаването " Игра в центъра ". Договорите им със " сините " изтичат, само че те оповестиха, че биха останали на " Герена " и ще се радват да работят със Станимир Стоилов.

" Радваме се, че направихме няколко мача. С неспокойствие чакаме идващия сезон. До 30 юни са ни договорите, говорено е с Наско Сираков, че желаят да ни предложат нови договори, само че към момента няма нищо съответно. Надявам се, както сподели и господин Сираков, скоро време да се реализира цялата договорка и да може обикновено да се работи в клуба и резултатите да дойдат. Не е прелестно сигурно да не получаваш заплата. Футболистите, които останахме докрая, разбираме цялата тази обстановка и не сме правили никакви проблеми. Видяхте даже в последните мачове, че направихме четири победи и един еднакъв, което е показателно, че не са най-важни заплатите ", показа Боби Цонев.

" Ако кажа, че не е имало запитвания към нас като играчи, ще излъжа. Както Ради сподели нашата мисъл е ориентирана напълно към Левски. Надявам се всичко да е окей и да продължим в Левски. Знаехме за проблемите в клуба, никой не ни е карал принудително да се връщаме. Огромното предпочитание да се върнем и да помогнем на клуба в този миг бе нашо, само че Георги Тодоров и Наско Сираков се свързаха с нас и ни убедиха да подпишем. През цялото време си мислихме, че можем да сме на по-предна позиция и да играем по-добър футбол. За страдание не се получи, само че това е животът и футболът. Готвихме се след мача с Ботев Враца да отидем в националния тим, само че травмите ни стопираха. Доста време чаках повторна покана, защото нямам формален мач за националния тим, само че не се случи ", сподели още той.

" Като бяхме по-малки имаше чудноват случай, да. Ради с колелото го блъсна кола и си падна на коляното, а след месец и мен ме удари кола.

И сега не сме в супер форма и си го усещаме. Накрая малко се дразнихме, тъй като всеки ни питаше " Кога ще се върнете ". Това е най-гадната травма за футболист или състезател. Не сме работили със Станимир Стоилов. Добре го познаваме. Ще се радваме да работим с подобен човек. Изобщо годината не беше добра. Не единствено финансово, само че и спортно-технически. Ние се контузихме. Ребин Сулака и Начо пристигнаха и получиха контузии. Матео също беше контузен, Андриан Краев също имаше проблеми. Трудно е за треньора, когато толкоз футболисти отсъстват ", добави още Боби.

" Не сме мислили за финансовата част. Първо се надявам клубът да вземе лиценз, всичко да е изрядно и да може отборът да играе в шампионата. След това ще приказваме за финансовата част. Не съм мислил за проект Б, в случай че не продължим в Левски. Имам много контакти в Италия, без тим няма да остана, само че сега съм единствено фокусиран върху Левски. Животът в Италия не се разграничава с доста от тук в България. Съществената разлика в тренировките е, че младите се влагат повече и са фокусирани повече върху футбола. Доста се развих в Италия, освен от футболна позиция. Беше много мъчно, само че е значителен опит на тези години да отидеш в чужбина. Много огромно предпочитание имахме да се върнем и да помогнем. Когато си тръгнахме на 21 години, може би остана горчилка в нас, че не успяхме да разгърнем капацитета си ", показа Радослав Цонев.

" За първи път ми се случва нещо сходно. Беше извънредно сложен миг. Беше много мъчно да гледаме тимът, че не играе добре, а да не можем да помогнем.

Със сигурност моментът на завръщането беше специфичен. Психически този интервал ни оказа помощ да помислим върху доста неща. Според мен идващият сезон ще е много под напрежение. Левски би трябвало да покаже по-добро лице. Още като започнахме да упражняваме с тима имаше леко напрежение и боязън при единоборства. Лекарите ни споделиха, че това е най-трудното, с което футболистът би трябвало да се оправи.

Не единствено в тима и в живота сме такива, че желаеме да сме водачи. Надяваме се младите футболисти да стартират да поемат отговорност, тъй като този сезон демонстрираха, че могат и би трябвало да се разчита на тях ",добави той.

" За Манчестър Сити сме във финала на Шампионска лига. Моят обичан тим е Реал Мадрид, а на Боби е Барселона ", разкриха братя Цоневи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР