Халфът на Ювентус Пол Погба беше наказан от Антидопинговия трибунал

...
Халфът на Ювентус Пол Погба беше наказан от Антидопинговия трибунал
Коментари Харесай

Официално: Изхвърлиха Погба за 4 години от футбола

Халфът на Ювентус Пол Погба беше осъден от Антидопинговия арбитражен съд със прекъсване на спортните си права за период от 4 години, оповестяват италианските медии.
Прочетете още
Причината за строгото наказване по отношение на 30-годишния футболист е позитивната му допинг проба след дуела сред “бианконерите ” и Удинезе на 20 август предходната година.

Погба може да апелира наказването. 

Преди дни се появиха информации, че Погба ще бъде уволнен дисциплинарно от Ювентус поради позитивната проба, а това ще спести много на клуба, тъй като международният първенец с Франция взима една от най-високите заплати в клуба. 

Погба се завърна в Ювентус през лятото на 2022-ра година, само че предишния сезон записа доста малко срещи, откакто получи тежка травма още през лятната подготовка и отсъстваше месеци от терените. 

През този сезон пък той беше заловен с допинг и изгърмя за 4 години. На 15 март Погба ще навърши 31 години и е доста евентуално и да приключи кариерата си в случай че наказването не бъде понижено. 

Погба е международен първенец с Франция през 2018-та година, финалист на Евро 2016 и четикратен първенец на Италия с Ювентус. Има още две купи на Италия с Ювентус и две Суперкупи с италианския гранд. 

През този сезон поради наказване Ювентус загуби и още един от халфовете си Николо Фаджоли, който беше осъден за нелегално залагане на хазарт. Фаджоли е осъден до края на сезона. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР