Халфът на Урал Петрус Бумал отново говори за престоя си

...
Халфът на Урал Петрус Бумал отново говори за престоя си
Коментари Харесай

Бумал пак говори за червените: В ЦСКА се държат с играчите като с роби

Халфът на Урал Петрус Бумал още веднъж приказва за престоя си на стадион " Българска войска " в София. Камерунският футболист игра за " алените " през предишния сезон, след което си потегли в посока Екатеринбург. В първите дни на 2018 година той даде изявление за съветското издание " Спорт Експрес ", в което споделя за раздялата си с българския клуб.

" Не желая да дам опция на хората от ЦСКА да ме клеветят. Това, което те споделиха по мой адрес, са нелепости. Как може да съм продавал мачове?! Вкарах гол на Лудогорец, в мачовете против Левски се раздадох на 100% и бях един от най-хубавите! Какви други доказателства са нужни? Моите някогашни съотборници от ЦСКА знаят истината. Кълна се, че ЦСКА не може да потвърди това, което твърди. Самият аз се чудя с кого съм " контактувал ". Никога не съм играл в сходни мачове. Не можех даже да мисля за това. Много почитатели на ЦСКА са ми писали в обществените мрежи, че ме поддържат и че знаят, че бях един от най-хубавите. Те не имат вяра на изказванията на клуба ", споделя Бумал.

" Това с хроничната контузия е друга простотия. Как може да повярваш на това? В няколко мача не участвах, тъй като почувствах болежка в коляното ми. Но в коляното, не в глезенната става. Да се твърди, че поради " травмата " ми ЦСКА не желае да ме остави в тима, е срамно. Напротив, клубът искаше да остана, само че аз не бях удовлетворен от изискванията ", продължава полузащитникът.

" Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев ме повика в кабинета си и ми предложи нов контракт. Нямах нищо срещу да проуча вариантите. Порази ме, че Ганчев ми сподели: " Ако останеш, ще бъдеш първият тъмнокож легионер в ЦСКА ". Въпреки че в тима играеше африканецът Кевин Кубемба и Густаво Кулма от Колумбия. Защо да съм първият? Вече бях решил да напусна ЦСКА. Защо трябваше да остана в България, в случай че имах късмет да напусна. И когато видях по какъв начин отношението на ЦСКА се промени към мен, незабавно си споделих, че е време да си потърся нов тим ", твърди още играчът.

" ЦСКА още не е станал първенец, макар че може да стане в близко бъдеще. Искрено го искам на почитателите на отбора. От ЦСКА ми изпратиха нов контракт, само че се оказа подправен! Бяха ми сложили подправен автограф. Попитах клуба по какъв начин мога да подпиша това. После помолих хората от клуба да ми бъде възложен видеозапис на камерите, който да удостовери, че съм бил в офиса и съм подписал тези документи. Един човек от ЦСКА ми сподели: " Ама ти какво? Веднага ще ме уволнят ". Наистина бях в кабинета, само че не видях никакви документи ", продължава камерунецът.

" Помолих ЦСКА да ми даде документ, че съм свободен сътрудник. Те споделиха: " Бумал към момента е наш състезател ". Звучи като нелепост, само че беше по този начин. Попитайте Урал и оттова ще ви потвърдят, че беше по този начин. В ЦСКА се отнасят към футболистите като плебеи. И ние имаме право сами да взимаме решения за бъдещето. Дали ще се стигне до съд? Ако би трябвало, ще потвърдя всичко. Феновете на ЦСКА и всички играчи ще потвърдят: Ганчев не споделя истината. Сега не желая да изгубвам силата си в разногласия, в живота ми всичко върви добре ", споделя още Петрус Бумал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР