Халфът на турския Хатайспор и бивш национал на Гана Кристиан

...
Халфът на турския Хатайспор и бивш национал на Гана Кристиан
Коментари Харесай

Футболистът Кристиан Атсу е открит жив под развалините

Халфът на турския " Хатайспор " и някогашен национал на Гана Кристиан Атсу е открит жив под руините на постройка в Хатай, оповестяват международните организации и футболната федерация на африканката страна.

Футболистът, който бе в неопределеност при заметресенията, е откаран в болница поради травма на десния крайник и затруднено дишане.

Атсу е носил екипите на " Челси ", " Борнемут ", " Евертън " и " Нюкасъл ".

Спасителни екипи издирваха него и спортния директор на " Хатайспор " Танер Савут с часове. От руините бяха спасени помощник-треньорът Марут Бел и фамилията му.

31-годишният ганаец означи надвит гол в добавеното време за отбора в неделния мач от Суперлигата против " Касъмпаша ". Той мина в турския тим предишното лято.
Помощник-треньорът на " Сивасспор " загуби 15 свои родственици
Помощник-треньорът на " Сивасспор " Айхан Тенбелоглу загуби 15 свои родственици, заяви старши треньорът Ръза Чалъмбай пред вестник " Джумхюриет ", представен от организация ТАСС и Българска телеграфна агенция. В елитния турски тим чартърен играе някогашният голмайстор на ЦСКА-София Жорди Кайседо.

Те са живели в град Хатай, който пострада най-вече от бедствието, като клубът изрече съболезнованията си към Тенбелоглу и околните му.

Олимпийският първенец по свободна битка Таха Акгюл заяви, че постройката, в която са били настанени 30-40 юноши от клуба по битка Кахраманмараш е била разрушена. Под руините се намират също 14 волейболисти на тима на " Хатай " и трима волейболисти на " Беледиеспор ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР