Халфът на ЦСКА Карло Мухар със сигурност ще напусне стадион

...
Халфът на ЦСКА Карло Мухар със сигурност ще напусне стадион
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: ЦСКА бие шута на Карло Мухар заради €200 бона и бой с Юга

Халфът на ЦСКА Карло Мухар сигурно ще напусне стадион " Българска войска " през лятото. Хърватинът се подвизава в Борисовата градина като преотстъпен от кандидата за купата в Полша - Лех Познан, а в случай че от ЦСКА желаят да го задържат за идващия сезон, ще би трябвало да платят откупната му уговорка, която е 200 000 евро, които управителните фактори на " Армията " нямат желание да го вършат.

Има и още една причина - ръкопашният пердах сред Мухар и Амос Юга, който двамата си спретнали на една от тренировките преди първия мач със Славия за Купата на България.

Мухар бе притеглен от " алените " в края на август, само че мнозина го считаха за протеже на изгонения към този момент Стойчо Младенов и това му навлече много проблеми в тима. Хърватинът се ползваше с огромно доверие от Екзекутора на Ливърпул, който в последната си конференция разкри, че това е един четиримата футболисти, чието привличане е одобрил. Хърватинът по този начин и не сподели непрекъснати игри, а ще се запомни само с победния гол против Царско село в последната минута.

В същото време стана ясно, че краткотрайният ментор на ЦСКА - Алън Пардю, чиято функционалност до преди Стойчо Младенов беше основен консултант по спортно-техническите въпроси, ще направи опит да остави в състава и за идващия сезон двама от най-опитните и потребни футболисти - Греъм Кери и Амос Юга. Очаква се това предложение да стане факт след днешния реванш за Купата против Славия.

Кери, преди да се задълбочи здравословният проблем със брачната половинка му, се представяше на равнище и бързо стана любим на почитателите, изключително след едно от попаденията си против Левски, изиграно в действителност майсторски.

Юга, наклеветен за огромен мързел и дебелоглав, не се употребява с огромно доверие от алената аудитория, само че потвърди, че когато желае, може да играе устойчиво и да е доста потребен. Последният образец е представянето му против Левски преди дни, когато зае поста централен бранител и си партнира сполучливо с капитана в този дуел Мено Кох, макар че позицията му беше непривична. Но това беше една от изненадите, които Алън Пардю беше подготвил на сините.

Контрактите на Юга и Кери изтичат през лятото, само че все пак английският ментор е на мнение, че двамата заслужават да бъдат арестувани и през идната акция. Това значи, че офертата към тях ще бъде за контракт за 1 година, като те би трябвало да преценяват дали изискванията ще ги удовлетворят.

Именно по този метод 32-годишният Кери бе арестуван на " Армията " преди 12 месеца, макар че беше считан за сигурен напускащ, само че през есента се трансформира в съществена фигура и плеймейкър на отбора, вкарвайки 4 гола в Европа и един за шампионата - при 2:1 над Левски. Общо ирландецът има 101 срещи и 11 попадения с алената фланелка от лятото на 2019 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР