Халфът на ЦСКА Греъм Кери говори за шансовете на червените

...
Халфът на ЦСКА Греъм Кери говори за шансовете на червените
Коментари Харесай

Греъм Кери: Върнах се, за да стана шампион с ЦСКА

Халфът на ЦСКА Греъм Кери приказва за възможностите на " алените " за купата, представянето му на терена през този сезон и сложната обстановка, през която минава в фамилията си.

" В последния мач показахме темперамент. Първият дуел против Локомотив София беше сложен. Винаги в първата среща след паузата може да си малко нервозен и ние не се представихме както преди паузата. След като в мача против Славия се върнахме от 0:1 и спечелихме, това ни дава повече самочувствие да вървим напред. Очевидно може да подобряваме много неща, само че тъкмо в този момент когато сме толкоз покрай върха най-важното бяха трите точки ", съобщи халфът.

" Тренирах доста когато не бях с тима. Когато се причислих към съотборниците ми в Турция бях добре физически ", призна Кери.

" Всичко зависи от нас в борбата за купата. Трябва да сме сигурни, че сме съсредоточени в нашите мачове, в случай че продължаваме да печелим, имаме шансове. Имаме манталитета да станем първенци. Бяхме толкоз близо последните няколко сезона, само че тази година имаме действителни шансове и мисля, че в случай че продължаваме да трупаме победи и да слагаме напрегнат Лудогорец, можем да го създадем. Последните години беше по-лесно за тях, само че в този момент ние ги провокираме, печелейки, ги слагаме напрегнат. Това беше една от аргументите да се върна в тима и да довърша сезона - да стана първенец. Това може би е и основната причина да дойда тук ", съобщи английският халф на ЦСКА.

" Треньорът ми има вяра да съм на тази позиция, на която обичам да играя. Доверява ми се и ми дава независимост когато притежаваме топката. Определено е окуражаващо, че треньорът ми има вяра. Мисля, че този сезон особено, съм на обичаната ми позиция, което води до повече голове и асистенция. Чувствам се добре от прякора Г-н асистенция - това е моята работа. Като играя зад нападателя това е моята работа - да оказвам помощ на тима да вкарва. Главното нещо за мен по какъв начин да оказа помощ на моите съотборници да вкарват. Върху това се концентрирам - да им оказвам помощ да са сполучливи.

За мен е по-хубаво когато дам асистенция. Това е моята работа в тима. Всички харесваме да вкарваме голове, само че моята работа е да сътворявам шансове, до момента в който го прави мисля, че треньорът и всички други са удовлетворени. Мисля, че против Славия е първият път, в който давам три асистенции. Треньорът ми сподели на полувремето, че би трябвало да подобря осъществяването на статичните положения. За благополучие през второто полувреме се получи.

Мисля, че с играчите, които имаме можем да вкарваме доста голове от статични положения. Имаме мощни играчи във въздуха и когато им подаваш добре топката те ще вкарат ", показа още Кери.

" Цялата атмосфера в дербито е неповторима. Няма значение по какъв начин играят двата тима, в деня на мача има доста страсти. Стига да спечелим, не ме интересува дали ще вкарам или не. Мисля, че най-важното в този ден е да ги бием и се надявам и идната седмица да се случи. ЦСКА ми даде опция да играя в Европа и да се боря за шампионската купа в шампионата. Всичко, което чаках преди да дойда, знаех какъв брой е огромен клубът. Сега с тима, който имаме, можем да се качим на върха. Ще бъда доста горделив, в случай че приключим сезона като първенци ", съобщи полузащитникът.

" Жена ми има положителни и неприятни дни, само че като цяло е добре и е доста положително настроена. Лечението върви добре. Тя ми сподели какъв брой е мощна да минава през това и да се грижи за децата ни. Това ме стимулира да се представям добре на терена. Беше мъчно за нас, само че за благополучие се оправяме добре със обстановката.

Не видях транспаранта " Бъди мощен, Кери! " против Локомотив София. Не знам по какъв начин го пропуснах. Видях по-късно в обществените медии. Моята жена е доста трогната. Феновете ми писаха доста в обществените мрежи, те са страхотни. Показаха ми какъв брой сме сплотени като клуб. Надявам се да продължим по този начин ", прям е той за персоналния си живот и проблемите.

" Планът е да станем първенци. Работим крепко за това. Особено играчите, които сме тук от няколко години знаем какви шансове имаме този сезон. Трябва да се фокусираме върху нашите мачове, да продължаваме да печелим и да ги слагаме напрегнат. Нашата цел е да спечелим купата и ще създадем всичко допустимо ", приключи пред dsport Греъм Кери.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР