Халфът на ЦСКА Греъм Кери даде интервю за “Daily Record”,

...
Халфът на ЦСКА Греъм Кери даде интервю за “Daily Record”,
Коментари Харесай

Халф на ЦСКА: Бях си тръгнал, но останах заради титлата

Халфът на ЦСКА Греъм Кери даде изявление за “Daily Record”, в което призна, че през лятото е бил доста покрай овакантяване. Ирландецът обаче е получил предложение за нов контракт и е решил да остане на „ Армията “. При Стойчо Младенов той се трансформира в един от водачите на отбора.

„ Когато напуснах Плимут, имах няколко оферти от Англия. Появи се обаче офертата от ЦСКА. Това беше последният ми късмет да изляза в чужбина. Невероятно е да играя в Европа. Много е мъчно да усетиш европейския футбол в Англия или Шотландия “, сподели Кери.

Ирландският халф се върна и към гола си против Рома на „ Олимпико “: „ Този гол беше доста, доста специфичен, тъй като майка ми и дядо ми пристигнаха на този мач. Не ги бях виждал близо две години поради пандемията. Да вкарам пред нашите последователи в Рим беше необикновено. Специален миг за мен “.

„ Опитах се да науча български, само че към този момент се отхвърлих. Опитвам се да чувам и да се изучавам от играчите по време на тренировките всеки ден, само че към момента не мога да се оправя. За благополучие тук всички приказват британски. Смятам, че повече играчи би трябвало да поемат риск и да играят в чужбина “, съобщи офанзивният халф.

„ Откакто дойдох в България, беше необикновено да работя с няколко разнообразни мениджъри, които имат друг взор. Това ти оказва помощ да израснеш и да се развиваш. Играя 35-40 мача на сезон, а не 50-60 в Англия, тъй че това евентуално ми оказа помощ да удължа кариерата си с още една година и също ще ми помогне в бъдещата ми кариера след футбола, когато се надявам да стана треньор ", добави Греъм Кери.

Кери призна, че е бил доста покрай това да се завърне вкъщи през лятото, само че е получил предложение за нов контракт от ЦСКА.

„ Беше ужасно да оказа помощ на клуба да завоюва първия си огромен трофей от пет години и това е една от главните аргументи, заради които пристигнах тук, тъй като желая да печеля шампионатите и купите. Беше чудноват методът, по който всичко се случи, тъй като бях тръгнал да се прибирам най-много поради децата ми. Клубът ме помоли да подпиша едногодишно удължение тъкмо преди финала за Купата и след диалог със фамилията ми, взехме решение, че това е най-хубавото решение. Имах опция да играя европейски футбол за още един сезон и в действителност желая да оказа помощ на тима да завоюва шампионата ", съобщи новият водач на „ алените “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР