Халфът на Септември (София) Асен Чандъров днес ще изиграе мач

...
Халфът на Септември (София) Асен Чандъров днес ще изиграе мач
Коментари Харесай

Асен Чандъров пред ТОПСПОРТ: Искам Купата със Септември и да постигна нещо велико с екипа на България

Халфът на Септември (София) Асен Чандъров през днешния ден ще изиграе мач №80 в кариерата си, в случай че бъде на терена по време на първия полуфинал за Купата на България против Локомотив (Пловдив). Роденият на 13 ноември 1998 година футболист прави мощен сезон за отбора си, има 21 мача и 4 гола в Първа лига. Юношата на Левски и ДИТ отдели от времето си за читателите на ТОПСПОРТ . С него беседваме преди една от последните тренировки на Септември на стадиона в Драгалевци.

Г-н Чандъров, Септември ще играе полуфинал за Купата на България. Какво е настроението в тима и какви са възможностите ви против Локомотив (Пловдив)?

- В тима ни постоянно има положително въодушевление. Може да не ни върви доста добре в шампионата, само че се опитваме да трупаме точки, да побеждаваме в мачовете за самочувствие. Да, достигнахме полуфинал за Купата на България. Това е огромен миг за дребен клуб като Септември. Много ще се веселя да вдигнем купата!

Лично вие вършиме добър сезон с 4 гола и 5 асистенции. Няма по какъв начин да не сте удовлетворен от прелестното показване...

- Не бих споделил, че е чак прелестно. Мога да играя още доста по-добре. Но за момента нещата не са зле, както сподели и ти - 4 гола и 5 асистенции... Не е и зле.

В един тим сте с опитния халф Борис Галчев. Той пробва ли се да Ви насочи, дава ли препоръки?

- Ами да, той непрекъснато приказва вътре на терена, непрекъснато дава насоки " наляво-надясно ", " самичък ", " идва "... Така е по-удобно за нас и по-спокойни, като той е на терена, дава ни повече самочувствие. Наставлява ни какво да вършим и много постоянно, по време на мачовете, ни направлява. Така играем и с по-голямо самочувствие.
 Снимка 317199
Източник:

Има и такива мнения - че играеш в Септември, тъй като притежател на клуба е татко Ви - господин Румен Чандъров. Това дава ли отражение, въздейства ли най-малко малко на душeвността Ви?

- Не, аз от дребен ги слушам тези мнения, само че в никакъв случай не съм им обръщал внимание. Мисля, че не би трябвало да се потвърждавам на такива хора, които не познавам.

Какво мислите за случая със спортния шеф на Септември - Кристиян Добрев? Обвиняват го в побой... Ние не го познаваме като подобен човек.

- Не съм доста осведомен със случая. Просто разбрах от други хора, че се е защитил. Но е обикновено - и аз бих се защитил.

Левски или ЦСКА?

- За момента съм футболист на Септември (смее се).
 Снимка 343432
Източник:

Говори се за засилен интерес от Левски и възможен трансфер през лятото. Вие сте младеж на клуба. Искате ли да играете на " Герена "?

- Не мисля, че би трябвало да приказваме за това.

Говореше се, че татко Ви може да стане притежател на Левски. В последна сметка това не се случи. Но имаше ли в действителност подобен вид?

- Не ми е споделял това в елементи.

Вие сте били част от националния тим на България до 17 и 19 години. Надявате ли се скоро да получите късмет и за мъжкия отбор?

- Да, това е фантазия за всеки един български футболист - да играе за националния тим. Бих се радвал да взема присъединяване в такива мачове.
 Снимка 414128
Източник:

Сигурно мечтаете освен да играете в такива мачове, само че и да оставите отпечатък в националния тим. Като Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян Петров, Димитър Бербатов...

- Определено! Аз, като играя, излизам на терена, с цел да победя. Така че, в случай че имам шанса да играя за България, мисля че ще се опитам да направя нещо велико.

Имате ли обичан тим или футболист?

- Да, почитател съм на Арсенал, а обичан фуболист... Може би Лионел Меси и Един Азар.

Какво бихте трансформирали в българския футбол, в случай че имахте такива пълномощия?

- Да се играе по-бързо, по-динамично. И да не е чак толкоз нападателно.

Какво липсва на българските футболисти, с цел да са конкурентни на своите сътрудници от огромните шампионати?

- Може би темперамент, мисленето върху футбола, а и върху живота.

Често Ви употребяват на разнообразни позиции в халфовата линия. Къде се чувствате най-добре на терена?

- Точно там, където играя сега - в средата на терена. Няма значение дали ще е малко по-напред или малко по-назад.
 Снимка 414129
Източник:

Минали сте през школата на ДИТ, съгласно Вас това помогнало ли Ви е?

- В ДИТ прекарах положителни години. Бяхме много добър млад тим. Спечелихме елитната група до 17-годишна възраст и изиграхме много мощни мачове. Просто играехме добър футбол и се опитвахме да разиграваме топката. Това сега се отразява. Сега, както виждате, има доста футболисти от ДИТ, които играят в положителни тимове.

Избройте пет качества, които харесвате в себе си като футболист?

- Може би одобрявам паса, поемането, дрибъла, умеенето да търча и експанзията, хъса.

Бихте ли се нагърбили да извършите решаваща дузпа, в случай че знаете, че с нея Септември ще завоюва Купата на България или пък, че българският народен тим ще се класира на огромен конгрес?

- Да, несъмнено ще желая да удрям тази дузпа!
 Левски ще се опита да притегли Асен Чандъров от Септември през лятото
Още един ас на Септември попадна в трансферните проекти на Левски

Вижте за кого става въпрос
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР