Халфът на Пари Сен Жермен Марко Верати коментира стила си

...
Халфът на Пари Сен Жермен Марко Верати коментира стила си
Коментари Харесай

Верати: Роден съм да играя футбол

Халфът на Пари Сен Жермен Марко Верати разяснява стила си на игра. Италианският национал е уверен, че е роден, с цел да играе футбол, като в това време признава, че би желал да вкарва повече голове.

“Предпочитам да получа гол, в сравнение с да изритам напред топката без ясната визия на кого желая да я подам. Просто ненавиждам това, не мога да го направя. Трудно е за пояснение. Просто мисля, че някои хора да родени да играят футбол, тъй че краката ти стартират да вършат неща от единствено себе си. Може да ме помислите за вманиачен, че го споделям, само че от време на време даже не съзнавам какво върша. Имам личен жанр на игра. Затова се стремя да го последвам и да не трансформирам доста нещата. Късметлия съм, че треньорите ми виждат футбола по същия метод - желаят притежаване на топката и се пробват да дават независимост на инстинкта ми. Наистина ми харесва моята роля в отбора. Вярвам, че в случай че просто си създадеш малко пространство, можеш да направиш добър пас. Най-добрия метод за това е непрекъснато да се оглеждам и да виждам къде са съотборниците ми. Така към този момент знам какво да върша още преди топката да е стигнала до мен. Това ми оказва помощ да мисля и работя по-бързо, да последвам инстинкта си.
Marco Verratti claims he was “born to play football, as my feet start doing things by themselves,” but admits he ought to score more goals https://t.co/vgHzo4ZGtD #VivoAzzurro #PSG pic.twitter.com/XPjHQJFeyp
— footballitalia (@footballitalia) 16 октомври 2019 година Това, че съм невисок, ми оказва помощ. По този метод бързо мога да се обърна и да опазя топката, само че постоянно виждам къде да разпространявам паса зад отбраната. Днешният футбол е доста по-физически. Може и да не е прелъстителен от самото начало, само че настоявам, че в случай че даден тим играе добър футбол, той има по-голям късмет да победи. Може да играеш зле и да спечелиш няколко мача, само че това не важи в дълготраен проект. Защо не въвеждам задоволително? Не съм Роберто Карлош, само че имам добър шут. Понякога просто не считам, че е вярно да изстрелвам и избирам да подам топката на съотборник, който е на по-добра позиция, тъй като е по-вероятно да вкара, в сравнение с аз от 30 метра. Това не е основната ми роля, само че хората в действителност ми споделят да отбелязвам повече и бих желал по-често да се разписвам”, показа Верати пред RMC Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР