Халфът на Милан - Браим Диас разкри какъв съвет му

...
Халфът на Милан - Браим Диас разкри какъв съвет му
Коментари Харесай

Брахим Диас: Златан ми каза да запазя характера, който имам

Халфът на Милан - Браим Диас разкри какъв съвет му е дал неговият умел съотборник Златан Ибрахимович и какво е научил от досегашните си треньори. Футболистът приказва пред изданието " Ел Паис ".

" Златан ми сподели да запазя характера, който имам, и да бъда себе си. Да се любувам на играта, като по този начин ще реализира огромни неща. Много неща бих желал да взема от него. Например головия му усет или футболната му визия. Тези неща се получават с опита.

От Пеп Гуардиола научих много. Как да разгадавам свободните пространства, а също по този начин да работя за бързото продобиване на топката, тъй като, когато я владееш, тичаш по-малко. От Зинедин Зидан и Стефано Пиоли също съм научил доста.

Тук разбрах по какъв начин да пазя и да се нареждам по-добре. Реал Мадрид? Сега съм в Милан и съм съсредоточен върху този тим. Искам да дам максимума от себе си, до момента в който съм тук. Следя Реал отдалече, само че в този момент съм в Милан. Наслаждавам се доста на това, което ми харесва, а точно - да играя в огромен клуб като Милан.

Като дете много играех на улицата с приятелите ми, съвсем всички от които бяха по-големи от мен. Когато приключвах учебно заведение или подготовка, пробвах се да нося топка със себе си. Оттам идват моите трикове. По-големите нееднократно са се дразнели от тях.

Като дребен също по този начин доста ми харесваше футзалът. Тъй като пространствата там са по-малки, той доста ти оказва помощ, като да вземем за пример да мислиш бързо или даже да се научиш на всякакви трикове. Това е друг футбол. В квартала ми имаше игрище, тъй че постоянно играехме там. Когато бях на 12 години, имах треньор, който ни караше да обуваме един бял чорап и един черен или тъмносин.

Белият беше за мощния крайник, а черния или тъмносиния - за слабия. Изведнъж споделяше: " Сега ще играем единствено с тъмния чорап ". Мен ме питаше да не би да съм си обул тъмния чорап на мощния крайник и белия на слабия ", сподели Диас.
 Златан Ибрахимович: На 40 години всичко ме боли, само че желая да съм на върха
Златан Ибрахимович: На 40 години всичко ме боли, само че желая да съм на върха

" Ще играя, колкото мога "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР