Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне коментира предстоя мач ...

Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне коментира предстоя мач

Де Бройне изтъкна фаворита си за Златната топка

Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне разяснява предстоя мач на тима против Брюж в Шампионската лига. Лидерът на “гражданите” приказва и за задачите на тима в турнира. Той дефинира и своя любимец за “Златната топка”, откакто попадна измежду номинираните.

“Ако би трябвало да предпочитам, аз виждам срок от две години, тъй като предходната година не дадоха наградата, бих избрал Левандовски за това, което направи през финалните две години във връзка с голове. Той би бил моят избор”, съобщи Де Бройне.

“Развълнуван се да се завърна вкъщи, за първи път ще играя в Белгия, откогато напуснах, в случай че не броим мачовете на националния тим. Системата на белгийското първенство е такава, че постоянно минават надарени, млади играчи. Играх в тази система, Брюж дава късмет на млади момчета. Важно е белгийските тимове да се показват добре в Европа, тъй като по този начин могат да продават играчи в други страни.

Хората постоянно ще слагат по-високи стандарти. Това, което постигнахме в Англия, хората чакат от нас да спечелим Шампионската лига и ние желаеме. През финалните шест години сме на осминафиналите, четвъртфиналите или по-напред. Винаги се борим за трофея, опитваме се да спечелим. Надявам се в моя срок тук да спечелим един път. Това не дефинира наследството ти, удовлетворен съм това, което сме постигнали като клуб през финалните шест години”, разяснява той.

Де Бройне приказва и за съотборника си Рахийм Стърлинг, който играе все по-рядко и се заприказва, че може да напусне клуба:

“Ротацията е съществена, само че разбирам неговото неспокойствие. Понякога е мъчно да играеш един мач, а в следствие да пропуснеш следващия, само че мениджърът е този, който взима решаванията. Имаме група от 22 или 23 играчи, които са невероятни и когато тимът играе добре, може да не е пирятно за някой състезател, само че всички се поддържаме.”

Източник: gong.bg