Халфът на Локомотив (София) - Симеон Славчев е един от

...
Халфът на Локомотив (София) - Симеон Славчев е един от
Коментари Харесай

Симеон Славчев: За нас е по-сладко, когато играем такива по-сериозни мачове срещу Левски

Халфът на Локомотив (София) - Симеон Славчев е един от най-подходящите събеседници преди дербито с Левски. През предишния сезон той игра за сините, само че бе освободен, след което се причисли към столичните железничари при започване на 2022-ра. 28-годишният футболист отговори на въпросите на " Тема Спорт " и разкри упованията си за днешния мач с Левски, ситуацията в " Надежда " и работата с треньорския екип Станислав Генчев - Живко Миланов. Той приказва за задачите си и дали още веднъж желае да излезе в чужбина, където носи екипите на Спортинг Лисабон, Болтън, Аполон Лимасол, Лехия Гданск и Карабах.

Симеоне, какво е настроението в отбора преди дербито с Левски?

- Очакваме с неспокойствие това дерби. За страдание, в предходния дуел със Славия не взехме трите точки. Срещата беше тръгнала добре за нас, само че след това загубихме с 1:2. На целия тим ни прилягаха трите точки, тъй като от началото на сезона и програмата, която имахме, към този момент сме с по-различни цели. Искаше ни се да прибавим нова победа. Срещаме Левски в миг, когато всички сме в добра физическа форма след изиграването на доста мачове. Със сигурност сините са изявеният любимец. Но ние си имаме нашите мощни страни и се надявам да ги изненадаме.

Спомена, че Левски влиза в ролята на любимец, само че подобен бе и ЦСКА във втория кръг. Съжалявате ли още за пропуснатия късмет да спечелите против алените?

- Горчилката беше доста огромна, тъй като в последните минути ни вкараха от статично състояние и по този метод изравниха. Мисля, че в този мач напълно доминирахме и имахме доста чисти положения. Може да се каже, че поднесохме изненадата. Дори и с равенството, тъй като упованията бяха, че няма да се противопоставим на ЦСКА. Ние обаче показахме доста положително лице и се надявам против Левски също да играем с тази експанзия и да вземем нещо и от идния мач.

Присъедини се към Локомотив София през зимата, когато домакинствахте на " Васил Левски ". Колко по-различна е ситуацията в този момент в " Надежда "?

- Със сигурност е доста по-различна. Преминах в Локомотив през януари и в действителност има голяма разлика в това да се играят мачовете на " Васил Левски " и в " Надежда ". Усеща се поддръжката на почитателите. Да, не е като на мач сред Левски и ЦСКА, само че напълно друга е атмосферата на стадиона. Получава се доста хубава футболна такава, почитателите ни поддържат горещо и по тази причина към този момент сме много сложен съперник, изключително когато играем вкъщи. Различно и прелестно е да се играе в " Надежда ".

Как ти се вижда сегашният тим на Локомотив, откакто бяха привлечени няколко чужденци и Антонио Вутов към този момент е в отбора?

- Определено Антонио Вутов е доста положително попълнение, футболист с опит, визия и въображение. Естествено, не е играл постоянно в предходния си тим и в този момент би трябвало да се прояви самообладание към него, с цел да се върне към оптималната физическа и игрова форма. Но сигурно е доста добър футболист и ще помогне на тима. Относно чужденците - и там би трябвало да има самообладание, с цел да разпрострат капацитета си и да се преодолее по някакъв метод езиковата преграда, тъй като сега аз съм връзка сред тях и тима. Повечето са бразилци и португалци (б.а. - Симеон Славчев игра в Спортинг Лисабон) и виждам оптимално да оказвам помощ, с цел да се усещат по-добре. Понякога към чужденците би трябвало по-голямо самообладание да се приспособяват. Все отново когато си играл отвън Европа и идваш за първи път в България, се изисква интервал време. Но сега Локомотив е постоянен тим.

По-горе загатна и за задачите, които сте си сложили в отбора. Можеш ли да ги разкриеш?

- Не бих желал да разгадавам задачите, тъй като мога да кажа, че имам относително високи условия. Моята е да успеем да се преборим за място в горната половина на таблицата. Но не желая да се заемам с прогнози за Топ 6 или от седма до десета позиция. Просто желаем да се класираме колкото се може по-напред. В шампионата има тимове с разнообразни бюджети и качествени футболисти, само че мисля че нашият отбор е по-стабилен и има положителни играчи. Вървим в вярната посока, с цел да реализираме хубави резултати.

Как се работи с млад треньорски екип в лицето на Станислав Генчев и Живко Миланов?

- И двамата са млади наставници, които имат добра визия за футбола. Заедно имаме капацитет да реализираме положителни резултати под формата на постоянна игра и продължение на линията, която сме поели. Напълно допустимо е това.

Много играчи на Локомотив са минали и през Левски, в това число и ти. По-различна ли е тръпката във вас преди дуела със сините?

- Често се загатва този мач и даже имаме смешки и закачки в съблекалнята, че доста от нас са минали през " Герена " под една или друга форма - дали в школата, или първия тим на Левски. За нас е по-сладко когато играем такива по-сериозни мачове против сините, ЦСКА и Лудогорец. Всеки желае да се потвърди. Двубоят против Левски го слагаме под една рубрика с този с алените, тъй като с тези тимове медийно и телевизионно е по-широка платформата. Излизаме по-мотивирани против такива противници, бил съм и от едната, и от другата страна. Наистина, когато играеш против Левски и ЦСКА, другият отбор излиза по-мобилизиран и по-надъхан.

Как ти се вижда играта на Левски от началото на сезона?

- Определено Левски върви добре по всеки един футболен параграф. Наистина би трябвало да се счита за главен кандидат за челните места в шампионата. Дори за освен това. Като игрови образ се видя и в мача за Суперкупата, че се приближи до Лудогорец. А по-късно разградчани победиха Рома с 2:1 в Лига Европа. Така че Левски върви в вярната посока като игра.

Ще обърнете ли по-специално внимание на някои от футболистите на сините?

- Да, всяка седмица вършим разбори на противника. Взели сме си нужната информация преди дуела с Левски за по-опасните им футболисти и стила им на игра. Но това, че се изправяме против сините, не значи по-голямо внимание, а по този начин се подготвяхме и за последните ни мачове против Славия и Спартак Варна. Винаги сме осведомени какво да чакаме от съперника. Запознати сме със мощните страни на Левски като характерности и отборна игра. Наистина сините имат положителни футболисти.

Какви цели си поставяш в професионален аспект? Може ли още веднъж да заиграеш в чужбина?

- В момента съм се фокусирал да се представям добре на терена и да играя във всеки мач. Искам с Локомотив да реализираме положителни резултати и това неизбежно ще докара и до по-добро показване в персонален проект. Отборен състезател съм. Със сигурност една от задачите ми е още веднъж да заиграя на високо равнище в чужбина. Да, сега съм в друга възраст, не съм на 20 или 21, тъй че към това се стремя, само че не непременно. Постепенно ще се случи, значимото е, че сега съм в добра физическа форма.
 Генчев: В събота ще разберем дали ученикът може да надмине учителя
Генчев: В събота ще разберем дали ученикът може да надмине учителя

" Левски е във напредък под управлението на Стоилов "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР