Халфът на Левски - Георги Миланов продължава да се готви

...
Халфът на Левски - Георги Миланов продължава да се готви
Коментари Харесай

Георги Миланов: Всички сили са впрегнати в това да се възстановя по най-бързия начин

Халфът на Левски - Георги Миланов продължава да се готви самостоятелно след травмата, която претърпя през ноември против Ботев Враца. Атакуващият халф показа пред " Труд " премеждията във възобновяване си, задачите през тази година и упованията си от новите му съотборници в състава на " сините ".

-Жоро, няма по какъв начин да не стартираме от най-важния въпрос към днешна дата - по какъв начин се чувстваш и какво е положението ти?

-Чувствам се добре, сносно. Правим всичко допустимо както аз, по този начин и целият лекарски щаб да се възстановя по най-бързия метод. За момента всичко върви по проект, дори може би леко по-напред, само че да не избързваме. Засега действаме малко по малко, значимото е да се възстановя на 100% и да няма никакви опасности. Всичко е зад тила ми, контузията, която получих, не е лека. Прогнозите бяха, че ще не присъствам 3-4 месеца. Сега сме на 2 месеца и малко от процеса, усещам се добре, започнах първите тренировки с топка, кондиционно се усъвършенствам. В общи линии сега ходя в добра посока и без опасности, само че с доста старания и труд съм сигурен, че скоро ще възобновя пълноценни занимания с тима.

-Връщаш ли обратно лентата от оня миг, когато получи контузията и мислил ли си по тематиката " в случай че бях отиграл обстановката по различен метод "?

-Реално знам за какво стана травмата, както и целият треньорски щаб. В момента виждам напред, желая да мисля в позитивна тенденция.
 Николай Михайлов се завръща на вратата за цялостен мач
Николай Михайлов се завръща на вратата за цялостен мач

Това е решил Мъри

-На чист футболен език от прегаряне ли стана тази травма?

-Имах друга травма - строшаване на пръста на ръката, което ми попречи в съответната обстановка, само че да не се връщаме обратно и да влизаме в елементи.

- Може би е значимо тук като умел състезател да дадеш образец на по-младите освен в " Левски ", само че и в останалите тимове, по какъв начин се справяш в такива сложни моменти? Кое е значимото, с цел да оцелееш освен физически, само че на първо място душевен?

- Получавал съм за жал 2-3 сходни травми, само че постоянно съм се разминавал без интервенции, което е най-важното. И през трите ми интервала, в които съм бил обездвижен с шина, постоянно съм проявявал темперамент и воля. Физиотерапевтите също са били положителни и са ми помагали, както е и в този момент. Но всичко си зависи от мен. В момента упражнявам доста и съм човек, който в никакъв случай не се предава. Сигурен съм, че ще се върна по-рано от предстоящото. Чисто психически постоянно съм позитивно надъхан. Да, бях доста изплашен първите 24 часа, до момента в който схванеш от какъв тип е контузията. Научих, че не е най-лошото, само че не е и най-лекото. Оттук нататък се настроих, че би трябвало да стартира работа. Реално от третия ден стартирах доста усилена работа и за момента се усещам добре, с помощта на това.

- Когато те изнесоха на носилка по време на мача, целият стадион скандираше името ти, получи и окуражителни овации. В подобен миг усещаш ли страстта или си замислен в болката?

- Реално в самия миг не чувах нищо, бях толкоз уплашен, бях в потрес първата минута-две. После гледах видео от срещата и в действителност почитателите...просто мога да им кажа едно огромно " Благодаря " за поддръжката. Усетих я и по-късно, когато получих многочислени позвънявания и известия. Няма по какъв начин да не ми вдъхне убеденост такова отношение.
 Костадинов не тренира с Левски през днешния ден
Костадинов не тренира с Левски през днешния ден

Има травма

- На какъв брой % почитателите на Левски съумяха да видят качествата ти преди да дойте контузията?

- Последните 3-4 мача чисто кондиционно бях в доста положително положение, устоях по 90 минути без проблем. Даже на моменти, когато свършваше дуела, се питах по кое време мина времето. Но тази нелепа травма спря моя порив. В проценти не мога да приказвам, моето вложение постоянно е било на максимума, към този момент имах положителни моменти, не преставам да работя и се надявам тази година, когато съм здрав, да имам още по-добри мигове...

-Да преминем на по-позитивна тематика. Как виждаш в профил Левски с идването на новите попълнения, макар че част от тях към момента не са играли за отбора?

- Тежко е да виждам в профил, от моя позиция. Натрупаха се мачове, горя от предпочитание да вляза и да играя. Футболът извънредно доста ми липсва. Отстрани не мога да давам оценки. Вижда се, че играят доста млади момчета и се оправят сносно.

- Как се чувстваш измежду тези млади играчи, търсят ли те за препоръки, защото си играл дълги години в чужбина?

- С всички млади футболисти се разбирам прелестно. Казал съм им на първо място да бъдат положителни като хора. Ако са такива, ще бъдат и положителни футболисти, неизбежно е. Уча ги да са земни, което занапред им следва, тъй като влизат доста дребни в първия тим. Това е похвално, само че на мен ми оказа помощ през годините това, че бях в дребен тим в провинцията, какъвто е Литекс. Там медийните изяви бяха лимитирани, което ми оказа помощ. В Левски и ЦСКА е друго, тъй като след 2 мача се изпада в прекаленост - и в едната, и в другата посока. Давам им препоръки да не престават да работят, действително сега са попаднали на извънреден треньор и няма по какъв начин да се главозамаят, което е най-важното за тях.

- Пристигна в миг, когато Левски " бе воден от Живко Миланов. Сега отпред на отбора е Станимир Стоилов. В реалност с какъв брой се промени обстановката за тези няколко месеца?

- Аз съм доста признателен на Живко, той е млад експерт, който гореше освен в мачовете, само че и в тренировките. Искаше и даваше всичко от себе си, само че самата конюнктура не позволяваше да играем на равнище, тъй като най-малко 9 индивида не бяхме правили подготовка. Беше ясно на всички, че Левски с всеки минал мач ще се усъвършенства. С идването на Станимир Стоилов даже чисто организационно се трансформираха и няма по какъв начин резултатите да закъсняват.
 Велтон: Много е завладяващо да бъда в тим като Левски
Велтон: Много е завладяващо да бъда в тим като Левски

Искам да бъда първенец тук, да играя добре и да върша почитателите на " сините " щастливи, споделя той

- Има ли развиване по тематиката с новия ти контракт?

- В момента съм контузен. Желанието на клуба е да ме видят още веднъж на терена. Аз знам какво е тяхното предпочитание, те знаят какво е моето, тъй че няма какво повече да разясня. Засега безусловно всички сили са впрегнати в това да се възстановя по най-бързия метод и да си върна формата, в която бях преди.

- Дойде в извънредно сложен миг за Левски, което сигурно бе оценено и от почитателите. И въпреки всичко с какво те изненада клубът в положителен проект?

- Вероятно пристигнах в най-трудния миг, само че го направих, с цел да оказа помощ на клуба, както и той на мен. Левски ме завоюва с това, че сподели извънреден почит и почитание. Личеше си, че ме ценяха високо и по тази причина пристигнах тук. Изненада? Знаех какво ме чака, само че въпреки всичко ме впечатли публиката и нейната поддръжка. Изключително доста българи има в тима, както и млади футболисти, което също прелестно ме изненада.

- На такава възраст си, че е изцяло разумно да мечтаеш да се върнеш в чужбина. Имаш ли упоритости въпреки всичко да се завърнеш в Европа, където мина огромна част от кариерата ти?

- Да, моите упоритости постоянно са били доста високи и с идването си в Левски мисля, че се видя, че макар отсъствието ми във футбола близо година, към момента пламтя в играта. Показах, че мога да играя на положително равнище, ясно е, че ме чака още доста работа. Живеем в такива времена, тъй че единственото, за което се апелирам, е да съм здрав. Играл съм дълги години и зад граница, и в Шампионска лига. Не е тръпка за мен, само че като цяло се старя да играя на високо равнище, а какво ще се случи в бъдеще, нямам специфични цели, които да са непременно.

- Водил ли си диалог със Стоилов на каква позиция ще играеш след възобновяване ти?

- Вече съм задоволително умел, бил съм употребен на разнообразни позиции през годините - на двете крила, като отбранителен халф, както и центъра. За мен няма никакъв проблем. С една концепция по-добре се усещам точно в средата на терена. Важно е да съм в игра. Специално с треньора не съм водил сходен диалог.

- За край - каква е задачата, която си сложи в навечерието на Нова година за 2022-а?

- Единствено да съм здрав. Вече съм задоволително умел, не можеш да си поставяш някакви цели без здравето. Всичко друго с доста труд отново ще го реализирам.
 Левски ще гони първа победа в Турция
Левски ще гони първа победа в Турция

Двубоят стартира в 16:00 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР